Zilele trecute aplicația Boot Camp a fost actualizată și aduce noutăți pe partea de performanțe privind conexiunea wireless, iar standardul WPA3 a fost adăugat doar pentru Mac-urile cu procesoare Intel.

Standardul WPA3 va putea fi utilizat prin aplicația Boot Camp pe Mac-urile cu procesoare Intel

WPA3 este noul standard în materie de securitate și protecție pentru rețelele wireless, fiind mai sigur împotriva atacurilor de tip brute-force și mai actual de vremurile noastre față de standardele vechi WPA/WPA2. Acesta este compatibil și te protejează dacă folosești sisteme IoT (Internet of Things) pe care le conectezi la internet.

Astfel, dacă ai un Mac cu procesor Intel, ți-ai instalat Boot Camp cu Windows 10 sau 11 și vrei să te conectezi la o rețea wireless care are activ protocolul WPA3, o poți face începând cu versiunea 6.1.16 a aplicației Boot Camp. Pentru a putea actualiza driverele pentru Boot Camp, trebuie să fi logat în Windows, să deschizi meniul Start și să alegi Apple Software Update.

Din păcate sau din fericire pentru unii, utilitarul Boot Camp nu suportă noile Mac-uri cu cipuri Apple Silicon M1, pentru că cei de la Microsoft nu s-au grăbit, au trecut 2 ani de când a fost lansat primul MacBook M1 și nu au scos o versiune de Windows cu suport pentru ARM, dar o vor face în viitor, iar atunci Apple va veni cu un update la fel ca și acesta unde va rezolva problemele de funcționalitate și compatibilitate.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu