Oferta săptămânii

În 2020 când Apple a prezentat primul lor chip Apple Silicon M1 pe arhitectura ARM, cei de la Microsoft au spus că nu vor oferi suport pentru o variantă de Windows pe ARM care să funcționeze prin Bootcamp ca și până acum.

Project Volterra dezvoltatorii Microsoft au primit mini calculatoare cu chip-uri ARM

În cadrul conferinței anuale a celor de la Microsoft numită Build22, a fost prezentat un nou proiect numit Project Volterra bazat pe arhitectura ARM unde dezvoltatorii vor putea testa și migra sistemul de operare și aplicațiile către ARM în viitorul apropiat. Kit-ul primit de dezvoltatori are aceleași dimensiuni ca și un Mac mini M1, este din metal, pătrățos.

Kit-ul trimis de către Microsoft are la interior un chip ARM și este produs de Qualcomm. Acesta utilizează tehnologia de SoC Qualcomm Snapdragon și vine la pachet cu procesor, unitate grafică, memorie și posibil unitate de stocare. În ultimii ani cei de la Microsoft au lucrat la dezvoltarea noului sistem de operare Windows 11 care ar urma să fie lansat oficial până la sfârșitul anului.

Noua viziune a celor de la Microsoft se îndreaptă către AI (Inteligența Artificială) și pentru a putea face asta au nevoie de putere de procesare locală + soluții de cloud.

We are building toward our vision for a world of intelligent hybrid compute, bringing together local compute on the CPU, GPU, and NPU and cloud compute with Azure.

In the future, moving compute workloads between client and cloud will be as dynamic and seamless as moving between Wi-Fi and cellular on your phone today.

 

Increasingly, magical experiences powered by AI will require enormous levels of processing power beyond the capabilities of traditional CPU and GPU alone. But new silicon like neural processing units (NPUs) will add expanded capacity for key AI workloads.

 

As we look forward to what is next and how we can further innovate in this space, we are excited to announce Project Volterra, a new device powered by the Snapdragon compute platform. With Project Volterra* you will be able to explore many AI scenarios via the new Qualcomm Neural Processing SDK for Windows toolkit announced today by Qualcomm Technologies.

După ce acest anunț este posibil ca în viitorul apropiat să vedem și o nouă versiune de Windows pentru ARM care să fie compatibilă cu Bootcamp, până atunci singura opțiune de a rula macOS și Windows pe un MacBook este Parallels.

Sursă: blog.windows.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu