Sunt sigur că nu știați, doar ce s-a schimbat legea, iar nimeni nu a pomenit nimic de asta. Un SRL-D devine automat SRL după 3 ani de activitate, deci toți cei care și-au deschis firme debutante, de apartament cu impozit de 3% pe profit, vor fi obligate să treacă la SRL.

Și de aici începe distracția. Taxe și impozite, hârtii, nervi, la pachet cu tot ceea ce oferă statul român, cel care te fură și nu te ajută să ai o afacere sau să faci ceva pentru tine ca să le fie și lor bine.

Potrivit articolului 6, aliniatul (1), lit. a, din Ordonanța de urgență nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii, “la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării”.

Astfel, conform aceluiaşi articol, aliniatul (2), „în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, societatea respectivă are obligaţia să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Prin urmare, reprezentantul societăţii se va prezenta la oficiul registrului comerțului de pe lângă tribunalul unde şi-a declarat sediul social, în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la data la care se împlinesc 3 ani de la înmatricularea societății, în vederea schimbării denumirii.

Nu știu cum să mai facă bani, pe spatele celor care muncesc cinstit. Defapt, problema nu e aici, că tot cei mici plătesc, ci la cei mari care nu plătesc taxe, sunt scutiți pe nu știu ce motive sau sunt deținute de X sau Y.

SRL-D devine automat SRL
Photo by Nick Tiemeyer on Unsplash

Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu