În iunie 2020 compania AMD a încheiat un parteneriat cu Samsung pentru a produce chipuri grafice integrate direct în SoC Samsung denumit Exynos așa cum face Apple de mulți ani.

A apărut pe internet o poză cu teste benchmark între noul chip Exynos + AMD comparat cu A14 Bionic de la Apple, iar fanii android sunt extaziați și dați pe spate de cât de bun o să fie noul chip SoC produs de Samsung.

Problema nu este legată de chip, ci de partea software unde managementul este atât de prost încât ai nevoie de multe resurse pentru a putea compensa diferența de performanțe dintre produsele Samsung și Apple care în momentul de față are un avans considerabil atât pe partea de tehnologie hardware cât și software.

În poza de mai sus avem testele sintetice dintre Exynos XX00 și A14 bionic unde se vede clar o diferență de rezultate. Dacă Samsung a decis să investească într-o astfel de colaborare cu AMD trebuie să știți că și prețurile vor fi mai mari față de seria actuală de S21 lansată luna aceasta.

DAR, DAR STAI AȘA… aici nu vorbim de performanțele CPU ci doar de niște teste GPU. WTF?!

Comparăm mere cu pere? Aștept cu nerăbdare lansarea noului chip Exynos produs de Samsung împreună cu AMD și vedem apoi cum stăm cu performanța.

Mă duc să îmi cumpăr un motor de Ferrari și o să îl pun pe cotețul meu de Logan … #holdmybeer


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu