Nu mai este nici un secret faptul că Samsung încearcă să își creeze propriul SoC Exynos dedicat laptopurilor.

Această mutare vine după ce Apple a anunțat că renunță la Intel, dar și la alți producători de chip-uri după ce au reușit să își creeze propriul chip M1 pentru MacBook-uri.

De ani buni Apple își creează propriile chip-uri pentru iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod sau Apple TV, iar acum a venit vremea și pentru seria de Mac-uri.

De ce Samsung nu o să reușească? Pentru că nu au toate produsele hardware și software făcute de ei, iar atunci când depinzi de alții e cam greu să reușești. Comparativ cu Apple care are totul în propriul ecosistem, Samsung va merge pe bâjbâite și va pierde cel puțin 5-10 ani pentru a face un laptop/notebook de la cap la coadă și pe deasupra să funcționeze și ireproșabil.

Apple va scăpa de Intel anul viitor sunt sigur că în curând vor scăpa și de Qualcomm, iar singurii clienți ai lor vor rămâne cei de la Samsung, Huawei sau Xiaomi.

Samsung va alege tehnologia ARM iar primul SoC pe 5nm se va numi Exynos 1000. Acesta va fi Exynos 2100 puțin modificat. Cred că un astfel de chip dedicat calculatoarelor portabile (laptop, notebook, tablete) va vedea lumina zilei abia din 2022 încolo, anul acesta nici o șansă.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu