Săptămâna trecută după lansarea iOS 17 Beta 3, pe canalul de Discord, Luigi Inginer de Dacie mi-a confirmat faptul că serviciul Digi VoWifi este activ pe iPhone după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Digi VoWifi este activ pentru iPhone în versiunea iOS 17 beta 3
Photo by Luigi Inginer de Dacie / Discord

După lansarea primei versiuni iOS 17 beta am putut vedea opțiunea Wifi Calling în meniul Cellular, ceea ce însemna că acest serviciu va fi activ din această toamnă pentru toți abonații Digi Mobil. Serviciul de apelare vocală prin wireless nu putea fi activat din setări și nu funcționa în versiunile beta 1 și 2, el fiind activ doar de la versiunea iOS 17 beta 3.

Cei care întâmpină dificultăți în zonele unde locuiesc/muncesc, iar semnalul este prea slab pot activa opțiunea Wifi Calling (VoWifi – voice over wifi) din meniul Settings → Cellular → Wi-fi Calling. Poate fi activat doar de către cei care folosesc versiunea iOS 17 Beta 3, noi restul vom avea această funcție după lansarea oficială din această toamnă în cadrul evenimentului Apple din septembrie.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Am instalat IOS 17 Beta 6 fiindcă sunt zone în care nu am semnal bun de la DIGI și mi-am dorit să am apel Wi-Fi.

    Ca SIM principal am un Vodafone (pe care îl folosesc și pentru date mobile), iar ca secundar un Digi (eSIM).

    Totul a decurs ok și funcționează Apelul Wi-Fi. Apare la operator „Wi-Fi Digi RO”. Altceva vreau să vă spun. Dacă dezactivez Wi-Fi și rămân fără semnal pe Digi, apare timp de câteva secunde „Niciun serviciu”, apoi se schimbă în „utilizând datele celulare Digi RO”.
    Practic, telefonul folosește datele mobile de pe Vodafone în loc de Wifi pentru ca eu să pot primi apeluri pe Digi chiar și atunci când nu am semnal de la releul Digi și nu am nici Wifi.

    • Cred că contează foarte mult dacă ai VoLTE activ pe ambele rețele, dacă ai opțiunea de utilizare a datelor dacă semnalul wifi e prea slab. Nu știu cum face el switchul între Vodafone și Digi pentru că nu folosesc două SIM/eSIM. Eu am doar Digi și atât.

  • Am ultimul iOS 17 beta instalat, Wi-Fi calling activat în setări însă la semnal tot nu apare Wi-Fi Digi RO, ci doar Digi RO. Mai trebuie activat ceva sau?

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu