Noul standard de încărcare wireless Qi2 folosește la bază tehnologia MagSafe creată de Apple. Începând din toamnă, toată seria iPhone 15 va avea suport pentru încărcarea wireless prin MagSafe la o putere de 15W.

Seria iPhone 15 va avea încărcare wireless MagSafe Qi2 de 15W

Din toamnă, acest standard Qi2 va fi disponibil pentru toți producătorii de telefoane mobile, inclusiv Samsung, Google sau Xiaomi urmând să apară noi gadget-uri pentru încărcare wireless compatibile cu Android și iOS.

Seriile de iPhone compatibile MagSafe lansate până acum puteau fi încărcate wireless la o putere de maxim 7.5W, ceea ce înseamnă că durata de încărcare poate dura între 1-3 ore în funcție de câtă baterie mai avem rămasă. De la modelele iPhone 12 încoace puterea de încărcare pentru MagSafe este de 15W dacă se folosește un adaptor de priză 18W/20W. Eu folosesc la birou încărcarea prin MagSafe atunci când uit să îl pun noaptea la încărcat, iar în 30 minute – 1 oră îl am încărcat până la 80% ceea ce pentru iPhone 13 Pro Max este suficient cât să te țină o zi întreagă indiferent de activitate.

Noul standard Qi2 aduce două beneficii: compatibilitate între producători și un preț foarte mic pentru încărcătoarele wireless.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu