Am început cu ulei, acum continuăm cu ștergătorul spate de pe lunetă la un Passat B6. Prin schimbare braț lunetă trebuie să înțelegeți că dați jos plasticul, puneți altul și gata. Așa am zis și eu, dar situația e mai complicată de atât.

Dacă ștergătorul a început să joace sau să vă treziți cu el în jos peste număr, înseamnă că plasticul care ține roțita de metal s-a crăpat și e nevoie de altul nou. Bun, zis și făcut, luat o cheie de 13, desfăcut șurub și pauză.

Defapt capacul de peste șprițuitor se lărgește puțin cu mâna sus și jos și iasă afară. Apoi desfaceți piulița cu cheia de 13, iar apoi înjurați pe cine puteți 🙂

NU TRAGEȚI, NU FOLOSIȚI PATENT CĂ RISCAȚI SĂ DISTRUGEȚI MOTORAȘUL!

NU FOLOSIȚI CIOCAN RISCAȚI SĂ SPARGEȚI LUNETA FĂRĂ SĂ VREȚI!

Ca să puteți da piulița afară trebuie să știți că ea nu se înfiletează ci doar pe împinge pe niște canale, deci pentru scoaterea ei aveți nevoie de o presă mică, manuală. Am fost în Mehala, am găsit, 55 lei.

Între timp am tot dat cu WD-40 în ideea că poate poate alunecă mai ușor și iasă. Nici vorbă. Înainte să puneți presa, neaparat să îndepărtați capul șprițuitorului care e de plastic și iasă afară destul de ușor. Am folosit presa, de mai multe ori, schimbând poziția ca să cedeze. După ceva timp, am reușit, altfel stați și vă uitați la ea.

Când cumpărați trebuie să vă alegeți brațul și ștergătorul. Unii vă dau la pachet și capacul, alții vă pun să îl cumpărați separat.

Oferte ePiesa VW Passat B6, 2.0TDI, 140hp, 3C5, Variant:

braț lunetă

braț lunetă + ștergător


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu