Nu mai este o noutate că Samsung încearcă să calce pe urmele Apple, motiv pentru care anunță crearea unei divizii numite Exynos Connect care se va ocupa de propriul cip ultra-wide band numit U100 pentru o localizare precisă a dispozitivelor asemănător cu cipul U1 creat de Apple pentru produsele sale.

Samsung lansează Exynos Connect U100, propriul cip ultra-wide band

Divizia Exynos Connect va încerca să vină cu cipuri Wifi, Bluetooth și Ultra-wide band. Anul acesta seria telefoanelor Galaxy S23 folosesc ultimele cipuri Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 create special pentru Samsung (adică au o frecvență un pic mai mare), dar ei nu renunță la propriile cipuri Exynos, 2023 fiind doar un an de compromis.

Exynos 2300 ar fi următorul cip care se va regăsi în seria Galaxy S24 ce va fi lansată anul viitor. Până atunci, se pare că cei de la Google vor folosi în telefoanele Pixel acest cip rebranduit în numele de Tensor.

Până atunci, se pare că Samsung vrea să investească în tehnologia UWB pe care o vom regăsi în viitoarele sale telefoane, tablete, laptopuri, trackere sau alte produse IoT. Va fi mult mai ușor să le găsești atunci când adaugi realitatea augmentată, exact ce a făcut Apple cu Find My și AirTag.

Sursă: sammobile.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu