De aici putem trage concluzia că Samsung are în plan să dezvolte soluții inteligente pentru mașini asemeni Project Titan de la Apple. Brevetul a fost înregistrat în 2019 în Korea, iar în septembrie 2020 în US.

Pe 11 martie 2021 a fost publicat de United States Patent and Trademark Office (USPTO) pe site-ul lor.

Samsung Fingerprint ID

În acest brevet găsim detalii despre cum un utilizator poate porni mașina folosindu-se de amprentă doar dacă este titularul, împuternicitul sau are acces. Trebuie neaparat să aibe un telefon Samsung lângă pentru a putea autoriza această acțiune.

Mașina verifică aceste detalii cu serverele Samsung, probabil prin intermediul telefonului, iar apoi dă sau nu acces utilizatorului. În imaginea de mai sus senzorul de amprentă este poziționat pe volanul mașinii, iar în poza de mai jos este poziționat pe mânerul mașinii.

Samsung Fingerprint ID door

Rămâne să vedem dacă Samsung își va construi propria mașină sau va apela la furnizorii de automobile pentru a integra produsele lor.  Atât Apple cât și Samsung dețin banii necesari producerii lor însă este mult prea greu să o iei de la 0 când poți avea parteneriate cu companii celebre deja existente pe piață.

O astfel de schimbare s-a produs anul trecut când Apple Silicon a fost lansat, iar Intel a fost lăsat pe dinafară. Așa se va întâmpla și cu chip-urile 5G la care Apple lucrează în acest moment și pe care le vom vedea din 2022 pe noile iPhone.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu