După numai 2 ani de la lansare, Microsoft Edge ajunge din urmă Safari pe care îl depășește și devine al 2-lea cel mai utilizat browser după Google Chrome care deține supremația browserelor cu 65% din utilizatori.

Microsoft Edge

Microsoft Edge a fost lansat prima oară în 2015 împreună cu Windows 10 fiind inițial construit pe platforma Edge Legacy compusă din EdgeHTML și JavaScript Chakra, urmând ca pe 15 ianuarie 2020 să fie disponibil publicului după ce a fost reconstruit pe platforma Chromium. Fiind deja integrat în sistemul de operare Windows acesta este setat ca implicit atunci când vine vorba de a deschide un link sau de a căuta ceva pe internet. Majoritatea dintre noi ,după ce configuram sistemul de operare pe un desktop/laptop, primul lucru când intram în windows era să deschidem internet explorer și să scriem pe google cuvântul Chrome. Descărcam și instalam browserul Chrome și apoi ne apucam de instalat aplicații.

În 2017 browserul Edge a fost introdus și pe platformele mobile (iOS și Android).

Din păcate pentru Apple, browserul Safari este folosit în prezent doar pe dispozitivele lor, nefiind disponibil pentru instalare și pe alte sisteme de operare. Acum mulți ani puteam instala Safari pe Windows direct de pe site-ul Apple, însă acest lucru nu mai este posibil.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu