Qualcomm și Meta au anunțat o colaborare pentru a aduce inteligența artificială pe dispozitive (On Device AI) în telefoanele flagship din 2024. Această colaborare va duce la dezvoltarea unui nou procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 care va fi construit pe platforma Meta utilizând modelul actual Llama 2 folosit pentru telefoane și calculatoare.

Qualcomm și Meta colaborează pentru a aduce inteligența artificială pe telefoanele flagship din 2023

On Device AI va fi o platformă hardware și software care va fi concepută pentru a accelera aplicațiile și jocurile AI. Platforma include un procesor AI dedicat, un accelerator grafic AI și un set de instrucțiuni AI specializate ce vor fi folosite local pe fiecare dispozitiv fără a avea nevoie de conexiune la internet.

Procesorul Snapdragon 8 Gen 3 va fi primul procesor Qualcomm care va include această platformă. Procesorul va oferi o creștere de până la 200% a performanței AI față de actualul procesor Snapdragon 8 Gen 2.

Această creștere a performanței AI va permite o serie de noi aplicații și jocuri AI. De exemplu, jocurile vor putea să genereze grafică mai realistă și mai detaliată, iar aplicațiile vor putea să ofere o experiență mai personalizată.

Telefoanele flagship care vor fi lansate în 2024 și care vor fi echipate cu procesorul Snapdragon 8 Gen 3 vor fi primele telefoane care vor beneficia de On Device AI.

Snapdragon 8 Gen 3 On Device AI details

Iată câteva dintre beneficiile AIOD:

  • Creștere a performanței AI cu până la 200%
  • Grafică mai realistă și mai detaliată în jocuri
  • Aplicații mai personalizate
  • Experiență mai bună a utilizatorului
  • Mai multe date colectate de la utilizatori

Dacă sunteți în căutarea unui telefon care oferă cele mai noi și mai avansate caracteristici AI, atunci un telefon care o să vină în 2024 echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 va fi o alegere excelentă. Până atunci, puteți achiziționa un iPhone.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu