În 9 ianuarie 2007, s-a vorbit prima dată de primul iPhone acesta urmând să își facă apariția în US pe data de 29 iunie 2007, după ani de cercetare și dezvoltare. După câteva zile acesta a fost lansat și în Europa pentru publicul larg.

Așa arăta primul iPhone, cel care a schimbat lumea telefoanelor mobile, devenind primul smartphone care putea fi folosit ca telefon, music player și navigare pe internet. S-a vândut în 6.1 milioane de unități.

Avea o capacitate de stocare de 4GB, 8GB și 16GB memorie flash și 128GB memorie eDRAM. Ecranul era de 3.2 inch, cu rezoluție 320 x 480 cu 163ppi. Display-ul era multitouch, încorporat cu accelerometru pe 3 axe, senzor de proximitate și de lumină, microfon și taste de volum.

După 11 ani de când a fost lansat și apoi copiat de mai toate companiile, inclusiv Samsung care a pierdut recent procesul iată că putem spune același lucru și la ora actuală, după lansarea de anul trecut a lui iPhone X, toate companiile au preluat bretonul.

Avea Quad-Band și funcționa pe 850, 900, 1800 și 1900MHz, astfel se putea conecta la internet folosind protocoalele GPRS și EDGE. Ce vremuri, iar acum ne batem în viteze LTE sau 5G de până la 11Gbps pe un smartphone.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • „devenind primul smartphone care putea fi folosit ca telefon, music player și navigare pe internet”

    Nu prea a fost primul smartphone cu care făceai astea. Mai degrabă era primul smartphone proiectat pentru interacțiune cu degetul și ecran mare.

    Pe vremea aia aveam un SonyEricsson P1i
    https://m.gsmarena.com/sony_ericsson_p1-pictures-1982.php

    Telefonul ăla, nu doar că făcea tot ce ai enumerat mai sus, dar avea 3G, puteai instala aplicații (funcționalitatea care nu a existat inițial pe iPhone) și avea o camera foto net superioara iPhone!

  • […] În 2017 s-a lansat primul iPhone iar anul următor a fost lansat și primul magazin virtual App Store pentru aplicațiile care urmau să schimbe lumea. […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu