Apple a anunțat astăzi primele state din US care vor putea adăuga permisul de conducere în aplicația Wallet în format digital. Astfel nu mai este nevoie de ele fizic și le puteți utiliza chiar și pe Apple Watch atunci când vă sunt cerute de autorități.

Apple Wallet: Add drivers license

Statele sunt: Arizona, Connecticut, Georgia, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma și Utah urmând pe parcursul acestui an să fie introduse și alte state.  Cei de la TSA (Transportation Security Administration) vor introduce în prima fază această opțiune doar pentru aeroporturi.

The addition of driver’s licenses and state IDs to Apple Wallet is an important step in our vision of replacing the physical wallet with a secure and easy-to-use mobile wallet.

– Jennifer Bailey,  Apple’s vice president of Apple Pay and Apple Wallet.

Cum funcționează?

Atunci când apropiem iPhone/Apple Watch de cititorul de identitate vom primi o notificare, iar după autorizarea cu Face ID sau Touch ID vom putea trimite datele stocate în Wallet către acel cititor urmând ca acestea să fie afișate pe un display.

Când vom putea adăuga și noi cartea de identitate în Wallet? Probabil în vreo 2 ani după ce vom ajunge să schimbăm cărțile de identitate actuale cu cele noi cu cip.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu