Trimestrul fiscal care s-a încheiat la sfârșitul lui iunie ne arată pentru prima dată în istorie o cotă de piață de peste 50% pentru iPhone pe piața telefoanelor din SUA, depășind astfel tabăra fanilor cu Android.

iPhone depășește 50% din cota de piață a telefoanelor pe piața din SUA

La nivel global situația este și mai bună:

  • telefoane premium peste 400 dolari : Apple deține 57% din toată piața globală.
  • telefoane ultra-premium peste 1000 dolari : Apple deține 78% din toată piața globală

Recent am citit un articol din care am aflat că piața din China, în ultimele 6 luni de zile pe segmentul de telefoane ultra-premium s-a dublat, Apple fiind cel mai ales brand datorită noilor terminale din seria iPhone 13 fiind urmat apoi de Samsung. Mai are rost să zic că iPhone este cel mai vândut telefon?

The active installed base takes into account the millions of people brought into Apple’s ecosystem through the used phone market, as well as those who use iPhones purchased years ago.

Oricine cumpără un iPhone second hand, la mâna a 3-a sau a 4-a, tot va folosi la un moment dat anumite servicii cu plată, aplicații sau abonamente de genul Apple Music, Apple TV, iCloud+ sau Apple Pay și astfel vor da bani celor de la Apple, care în acest moment au peste 860 de milioane de abonați la serviciile sale. Acest ecosistem integrat între toate produsele lor, îi face pe cei de la Apple să aibă un model de business pe care nimeni din zona de tehnologie/telefoane și aici mă refer la branduri mari, nu îl poate replica!

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu