Cei care au instalată versiunea iOS 16 beta au primit o actualizare de firmware și pentru căștile AirPods Max. În această actualizare s-a descoperit faptul că Apple va utiliza noul codec LC3 pentru o calitate îmbunătățită a sunetului, iar AirPods Pro 2 vor fi primele căști care vor beneficia de acest codec din toamnă.

Apple AirPods Max Internals

ShrimpApplePro a postat pe Twitter acum 10 zile două poze prin care spunea că viitoarele căști AirPods 2 împreună cu AirPods Max vor avea LC3, plus alte dispozitive cu chipuri Apple Silicon necunoscute până acum, dar probabil se referă la noile MacBook-uri.

Noul codec LC3

Low Complexity Communication Codec sau pe scurt LC3 este noua generație de codec prin bluetooth care oferă atât consum mic de energie cât și o calitate mai înaltă a sunetului. Automat, apelurile audio vor fi îmbunătățite, sunetul va fi mai clar fără distorsiuni fiind deja comparat ca și calitate cu LDAC, codecul de înaltă fidelitate a celor de la Sony.

Utilizarea codecului LC3 necesită hardware Bluetooth 5.2!

Din păcate nici un model de AirPods lansat până acum nu are hardware bluetooth 5.2 ca să zicem ca va fi compatibil și cu modelele vechi. Cel mai probabil toate dispozitivele ce vor fi lansate din toamnă încolo vor include noul chip bluetooth.

Anumite surse confirmă faptul că următoarea generație AirPods Pro 2, cunoscută deja sub numele de B698 va avea integrată următoarea versiune a chipului H1. Acesta este propriul procesor audio creat de Apple și care ar putea prelua această tehnologie folosită în LC3.

Dacă Apple va reuși prin H1 să aducă aceeași calitate ca și LC3 și bluetooth 5.2 atunci vom avea o surpriză cu toții. De ce spun asta? Pentru că prima generație de AirPods a folosit chipul W1 creat tot de Apple, acesta fiind înlocuit cu H1 și bluetooth 5.0 începând cu AirPods 2.

Chipul H1 este un produs SiP sau system-in-package care aduce multe îmbunătățiri față de bluetooth, fie că vorbim de conectare rapidă cu orice alt dispozitiv, o durată de viață prelungită a bateriei având un consum foarte mic, toate fiind înglobate în propriul chip Apple.

Cum ar fi ca în toamnă, Apple să lanseze un nou update de firmware care să aducă o calitate mai înaltă a sunetului pe AirPods 2, 3, Pro și Max? Sau va funcționa doar pe AirPods 2 și următoarele modele ce vor fi lansate?

Sună interesant și abia aștept să văd toate noutățile din această toamnă.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu