Ca să trecem de la iOS 16 Beta la iOS 15 vom avea nevoie de un MacBook/PC cu ultima ultimele update-uri instalate. Trebuie să știți că instalarea iOS 16 Developer Beta se face doar după ce ați făcut un backup manual salvat pe MacBook/laptop pentru a putea face restore apoi.

Cum trecem de la iOS 16 Beta la iOS 15

De reținut: cei care au instalat watchOS 9 și vor să treacă la watchOS 8 nu vor putea decât dacă duc ceasul în service. Cei care fac trecerea de la iOS 16 la iOS 15 nu vor mai putea folosi Apple Watch-ul până când varianta oficială nu va fi lansată în septembrie.

Cum trecem de la iOS 16 beta la iOS 15?

În primul rând avem nevoie să ștergem de tot conținutul de pe iPhone și să facem apoi restore la versiunea oficială iOS 15. Motiv pentru care nu vom putea folosi nici un backup salvat în iOS 16 pentru a instala iOS 15, dar putem instala un backup mai vechi din iCloud sau folosind pe cel salvat pe MacBook/PC anterior instalării variantei beta.

 1. Te asiguri că ai ultima versiune de macOS instalată pe MacBook
 2. Conectează iPhone-ul la MacBook prin cablul lightning – USB-C sau A
 3. Pune iPhone în Recovery Mode:
   1. 3a. iPhone X în sus – apăsăm butonul de volum sus, apoi jos apoi ținem apăsat butonul de Power până apare ecranul pentru recovery.
   1. 3b. iPhone 7 în sus – apăsăm pe volum jos + Power sau butonul home + power până întră în meniul recovery
 4. Când apare mesajul de Restore/Update pe MacBook vom alege Restore. Această opțiune va șterge toate datele de pe iPhone și va instala versiunea iOS 15 oficială
 5. În următorul mesaj vom alege Install

Restore iOS 15 dupa ce am instalat iOS 16

După ce procesul de restore este finalizat, puteți faceți restore din nou folosind ultimul backup salvat pe MacBook/PC, puteți alege unul din iCloud sau puteți seta iPhone-ul ca un dispozitiv nou.

Ca și alternativă la cele scrise mai sus, putem șterge profilul iOS 16 Beta din Settings – General – VPN & Device Management. Dacă ștergeți profilul asta nu înseamnă că o să aveți apoi iOS 15, ci va trebui să așteptați până în septembrie când va fi lansată versiunea oficială. Dacă nu vreți să urmați pașii de mai sus, puteți să rămâneți cu varianta beta, o să tot primiți actualizări care rezolvă diverse probleme astfel încât telefonul vostru să fie cât mai utilizabil.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu