Acum 6 ani de zile, cei de la Mercedes au lansat Digital Light o tehnologie prin care diverse semne de circulație erau afișate pe asfalt prin farurile inteligente. Noua generație de faruri Ford vrea să facă același lucru după cum putem vedea în imaginile de mai jos.

Noua generație de faruri Ford va afișa semne de circulație pe asfalt, urmând apoi reclame 2

Astfel, farurile inteligente a celor de la Ford vor putea prelua informații de la sistemul de navigație din mașină (care apropo trebuie să fie actualizat) și va afișa informații privind starea drumului, ploaie, zăpadă și semne rutiere asemănătoarea celor proiectate de unitățile Head-up display pe parbriz.

Conform unei directive europene vehiculele noi trebuie să aibă integrat sistemul ISA de adaptare inteligentă a vitezei în funcție de viteza indicatoarelor rutiere. Acest sistem va putea fi dezactivat de către șofer, el fiind activ la fiecare pornire a mașinii asemănător cu funcția Start & Stop.

Dacă tot avem proiecții pe parbriz, proiecții pe asfalt prin faruri, cum ar fi să avem și reclame atunci când suntem cu mașina oprită sau când stăm la semafor?

Sursă: automarket.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu