Carl Pei co-fondator al OnePlus a părăsit compania anul trecut și și-a lansat propriul brand sub numele Nothing, urmând ca în vară să vedem Nothing phone (1), primul lor telefon cu sistem de operare Nothing OS bazat pe Android.

Nothing phone (1)

Nothing phone (1) are același format de nume ca și primele lor căști in-ear Nothing ear (1) lansate anul trecut în vară și care costă 99 euro sau 399 lei pe eMAG. Acestea au o durată de funcționare de 36 ore, se încarcă prin carcasă, au conectivitate bluetooth 5.2 și ANC (active noise cancelation).

nothing ear (1)

Nothing phone (1) va avea același tip de carcasă transparentă, se vorbea la un moment dat că o să fie modular, adică cine dorește poate să cumpere separat doar memorie, baterie, camere sau alte componente și să le înlocuiască singur. Specificațiile momentan nu sunt cunoscute, însă cel mai probabil vor fi construite cu chipuri Qualcomm Snapdragon

Nothing OS va fi construit pe platforma Android, va avea cod open source disponibil pentru toate companiile care oferă soluții pe Android. Vor renunța la bloatware așa cum au făcut și cu OnePlus, fiind după părerea mea cel mai bun telefon cu Android personalizat la momentul actual.

Nothing phone (1) cu Nothing OS

După ce am strâns 144 de milioane de dolari, am construit o echipă de peste 300 de oameni și ne-am asigurat sprijinul de la parteneri de încredere precum Qualcomm Technologies, suntem pregătiți pentru phone (1), pentru a marca începutul schimbării pentru piața somnoroasă a smartphone-urilor

– Carl Pei

Este o piață somnoroasă dacă vorbim despre terminalele cu Android lansate pe bandă rulantă de Xiaomi, Huawei, Samsung, OPPO și alte branduri, în schimb văd o piață chiar puternică pentru Apple de câțiva ani. An de an ajung în topul celor mai vândute produse și trebuie menționat faptul că produsele Apple nu sunt ieftine.

Sursă: computerblog.ro


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu