Anul trecut de ziua mea mi-am făcut cadou un AmpliFi HD de la Ubiquiti. L-am primit, l-am configurat și acolo a rămas în priză funcționând ireproșabil până acum câteva zile.

AmpliFi HD Power Adapter
Model GP-M015-QC / Switching Power Supply

După ce mi-au ajuns camerele Xiaomi Mijia 1080P Home Panoramic 360˚ am încercat să le configurez, pe una am reușit să o conectez la router pe cealaltă deloc. În jurul orei 04.00 dimineața având telefonul în mână doar mă trezesc că nu mai încarca pagina de safari, iar icoana de wifi dispare și trece pe 3G.

Am crezut că doar a picat rețeaua sau a picat internetul și când mă uit la router acesta era stins. De obicei afișa ceasul, cantitatea de GB downloadați sau uploadați, IP-ul sau ce porturi sunt ocupate.

L-am scos din priză l-am băgat la loc, am încercat altă priză, nimic. Am deschis aplicația de suport pe telefon și după 3-5 minute am intrat în legătură cu un tip de la Ubiquiti din US unde i-am spus ce problemă am, iar la sfârșit mi-a recomandat să încerc cu un alt cablu USB-C să văd dacă se aprinde.

Noroc că am cumpărat cablul USB-C acum câteva luni și le aveam unul la îndemână. Am pus încărcătorul de iPad și cablul iar când l-am introdus în routerul AmpliFi HD, surpriză. S-a aprins, confirmând bănuiala lui Martin. Am deschis mailul și i-am dat reply. După câteva ore, mi-au cerut adresa de livrare și îmi vor trimite un alt încărcător.

Simple as that!

Îi mulțumesc pe această cale lui Martin, Becky, Chelsea și celor de la Ubiquiti pentru promptitudine și ajutor. Best customer support!

Routerul fiind achiziționat de la evoMAG nu am mai făcut cerere pentru garanție, mai ales că sunt sărbătorile, stă prin depozite iar la mine ajunge „reparat” abia pe sfârșitul lui ianuarie. Bun, dar eu nu mai am router acasă și nici internet decât pe mobil? Am stick-ul de la RDS dar asta înseamnă că MacBook-ul trebuie să stea aprins tot timpul ca să pot face share la conexiunea de internet.

Noroc cu Cristi că a găsit un router vechi Sweex prin pod și mi l-a făcut cadou ca soluție de backup. Ca orice om, m-am gândit că AmpliFi HD e dus și îmi trebuie altul am deschis google pentru alte variante care să aibe aceleași caracteristici, să fie Gigabit, să aibe MIMO și să fie controlabil prin aplicația de iOS.

Am mai găsit doar TP-Link Deco M5 la 750 lei și Deco M4 la 540 lei, însă M4 mi se pare mai slăbuț.

Până una alta, cei 54Mbps de pe routerul Sweex nu sunt suficienți pentru ce îmi trebuie mie, mai cade rețeaua din când în când, dar își revine repede și nu mă pot plânge 😀

Sărbători fericite vouă fericiților, cu routere funcționale!


Moș Crăciun există se pare! Un colet trimis din Statele Unite ale Americii face 4 zile până la destinatar, iar eMAG de Black Friday sau Vegis la ultima comandă mi le livrează în două săptămâni!

Parcă nu îmi vine să cred, cei de la Ubiquiti (UBNT) mi-au trimis încărcătorul prin UPS direct în România, iar luni 24.12.2018 îmi va fi livrat. Tot respectul!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu