În această toamnă, în cadrul evenimentului Apple de prezentare a noii serii iPhone 12 am aflat că datorită mediului dar și a reducerii amprentei de carbon asupra mediului, Apple a decis să renunțe la adaptorul de priză.

soluții pentru adaptoare

Auzind acest lucru Samsung a publicat pe facebook o poză în care menționau faptul că ei nu sunt Apple și toate terminalele lor vin cu adaptor în cutie. După 2 luni, Samsung Galaxy S21 vine fără adaptor în cutie iar Samsung a șters postarea cu pricina.

Samsung Galaxy S21 with no adapter and earphones

CEO-ul Xiaomi a anunțat într-o postare pe Twitter că viitorul telefon Xiaomi Mi 11 urmează același trend ca Apple și Samsung urmând să scoată adaptorul de priză din cutia de retail, aceasta având o dimensiune mai mică decât până acum.

Din păcate fanii Android sunt aproape de perfuzii la auzirea acestor decizii luate de producătorii lor „favoriți”. Nu înțeleg cum și-au permis luxul să scoată adaptorul de priză, ei acum cu ce își mai încarcă pocnitorile?

Cei care lucrează în departamentele de marketing a celor de la Samsung și Xiaomi ar trebui să își dea demisia.


#update 29.12

În urma articolului, am primit și punctul de vedere al Xiaomi România privind lipsa adaptorului din cutia lui Xiaomi Mi 11. Îl redau complet mai jos:

Așadar, așa cum menționam la telefon, anunțul referitor la absența încărcătorului din cutie este valabil doar pentru piața din China. Xiaomi oferă două opțiuni la achiziție:

  • una doar cu telefonul în cutie și
  • cealaltă cu telefonul și un încărcător la pachet. 

Ambele variante vor avea același preț, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face achiziția în funcție de necesitățile lor. Pentru a afla mai multe informații despre Mi 11, accesați:

https://blog.mi.com/en/2020/12/28/xiaomi-launches-its-all-round-flagship-mi-11-in-china-starting-at-rmb-3999/


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu