Marketing făcut prost, cazul Samsung și Xiaomi

by on Dec 28, 2020, 14:19
0 121

În această toamnă, în cadrul evenimentului Apple de prezentare a noii serii iPhone 12 am aflat că datorită mediului dar și a reducerii amprentei de carbon asupra mediului, Apple a decis să renunțe la adaptorul de priză.

soluții pentru adaptoare

Auzind acest lucru Samsung a publicat pe facebook o poză în care menționau faptul că ei nu sunt Apple și toate terminalele lor vin cu adaptor în cutie. După 2 luni, Samsung Galaxy S21 vine fără adaptor în cutie iar Samsung a șters postarea cu pricina.

Samsung Galaxy S21 with no adapter and earphones

CEO-ul Xiaomi a anunțat într-o postare pe Twitter că viitorul telefon Xiaomi Mi 11 urmează același trend ca Apple și Samsung urmând să scoată adaptorul de priză din cutia de retail, aceasta având o dimensiune mai mică decât până acum.

Din păcate fanii Android sunt aproape de perfuzii la auzirea acestor decizii luate de producătorii lor „favoriți”. Nu înțeleg cum și-au permis luxul să scoată adaptorul de priză, ei acum cu ce își mai încarcă pocnitorile?

Cei care lucrează în departamentele de marketing a celor de la Samsung și Xiaomi ar trebui să își dea demisia.


#update 29.12

În urma articolului, am primit și punctul de vedere al Xiaomi România privind lipsa adaptorului din cutia lui Xiaomi Mi 11. Îl redau complet mai jos:

Așadar, așa cum menționam la telefon, anunțul referitor la absența încărcătorului din cutie este valabil doar pentru piața din China. Xiaomi oferă două opțiuni la achiziție:

  • una doar cu telefonul în cutie și
  • cealaltă cu telefonul și un încărcător la pachet. 

Ambele variante vor avea același preț, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face achiziția în funcție de necesitățile lor. Pentru a afla mai multe informații despre Mi 11, accesați:

https://blog.mi.com/en/2020/12/28/xiaomi-launches-its-all-round-flagship-mi-11-in-china-starting-at-rmb-3999/

NO COMMENTS

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!