Acesta poartă numele de cod Marker, iar în ultima clipă a fost scos din prezentarea noilor iPhone 14 fără să cunoaștem motivul. Aflăm acum că noul Apple Pencil ieftin de doar 49$ ar fi funcțioinat și pe ecranele telefoanelor iPhone.

Apple Pencil for iPhone codename Marker

Noul Apple Pencil ar fi avut un preț cu mult mai mic față de versiunile Apple Pencil 1 (529 lei) și Apple Pencil 2 (699 lei), dar cu câteva compromisuri:

  • fără tehnologia de detectare a presiunii când desenăm
  • fără baterie internă

Aici aflăm că pentru încărcarea lui, Apple ar fi creat un cip care să preia energie de la ecranul unui iPhone sau a unui iPad, ceea ce înseamnă că poate fi folosit doar când atingem ecranul. Aceeași tehnologie este utilizată și de către Samsung pentru S-Pen. Partea interesantă din acest proiect sub numele de cod Marker vine la pachet cu dorința Apple a integra un Apple Pencil în ecosistemul Apple care să funcționeze cu iPhone, iPad sau MacBook.

Ce părere aveți despre un astfel de Apple Pencil, dacă ar putea fi folosit pe iPhone și MacBook, ați da 49 dolari pe el? Din propria experientă în utilizarea unui Apple Pencil 2 cu iPad Pro M1, pot spune că își merită banii însă Apple mai are un pic de lucrat la iPadOS 16.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu