În primul weekend din acest 2018, am fost la munte, la Arieșeni 4 grade Celsius, zăpadă pe munte și condiții excelente de sanie pentru cei mici. Peisaj de poveste, urci cu mașina pe munte pe acolo pe unde vezi doar 3-4 case, acolo ești și tu. Ce lanțuri pentru Passat B6 am folosit?

Lanțuri pentru Passat B6Nu am crezut că pot ajunge acolo sus, mai ales era zăpadă bătătorită iar pe dedesubt era ușor gheață. Nașii noștrii erau acolo de câteva zile, iar ca să urce acolo sus cu mașinile au avut nevoie de lanțuri.

Știind că nu am lanțuri, sâmbătă dimineața căutam prin Orăștie magazine auto că la Kaufland nu aveau așa ceva. Urma să plec la Deva, dar într-un final am găsit la un magazin de cartier, 1 bucată.

Ce lanțuri se potrivesc la Passat B6?

Am vrut să pun lanțurile de la Logan, dar nu găseam deloc dimensiunile 205/55/16 în specificațiile lor, așa că am cumpărat altele. Bine am făcut pentru că cele de 7mm pentru Logan nu se potriveau la Passat B6. Ca să le puteți monta fără probleme, aveți nevoie de lanțuri pentru Passat B6 cu dimensiunea de 9mm.

  Listă cu modele de lanțuri

Dacă le achiziționați online înainte de a face comanda, verificați la specificații dimensiunea anvelopelor pe care le utilizați. Dacă mergeți într-un magazin auto, o puteți face pe cutie sau întrebați vânzătorul.

Pe mine m-au costat 140 lei din magazin, preț foarte apropiat de cel vândut de emag, însă aici se mai adaugă și taxa de transport de 19 lei.

Cum se montează lanțurile antiderapante?

Eh, aici am avut o mică problemă pentru că nu am mai pus niciodată lanțuri și a trebuit să mă i-au după instrucțiuni care îți arată exact cum se montează, dar practic e un pic mai dificil. A durat cam 30-40 minute până le-am montat pe ambele. Dacă aveți tracțiune spate, aveți grijă la ce roți puneți lanțurile 😀

Prima dată se prinde cercul în spatele roții iar apoi se strânge folosind clema specială. După ce le puneți mergeți 2-3m cu mașina, dați-vă jos și verificați lanțurile, acestea mai pot fi strânse 1-2 găuri.

Mențiune: Lanțurile trebuie să stea fixe, să nu forțați mașina, nu mergeți cu viteză pentru că există riscul să rupeți lanțurile și rămâneți acolo.

Prețurile lanțurilor variază între 133 lei și 1450 lei, iar demontarea lor durează cam 2-3 minute. Aveți grijă că o să vă murdăriți pe mâini.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu