Conform celor de la DigiTimes, următoarele modele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max ar urma să beneficieze de noi chipuri de memorie LPDDR5 care vor aduce un plus de viteză și eficiență în comparație cu standardele de până acum.

iPhone-14-Front-Camera-Pill-and-Punch-Hole

Seria iPhone 13 a venit cu 4GB RAM pentru modelele simple, iar pentru modelele iPhone 13 Pro memoria a fost de 6GB RAM. Este clar, nu mai este nici un dubiu legat de faptul că modelele simple vor fi diferențiate de modelele Pro precum se tot zvonește în ultimele luni.

Chipurile A16 Bionic vor fi disponibile doar pe variantele Pro, iar variantele Simple vor avea chipurile A15 Bionic de pe seria iPhone 13.

Tipuri de memorie pentru seria iPhone 14:

  • iPhone 14: 6GB LPDDR4X
  • iPhone 14 Max: 6GB LPDDR4X
  • iPhone 14 Pro: 6GB LPDDR5
  • iPhone 14 Pro Max: 6GB LPDDR5

LPDDR5 este mult mai eficientă pe partea de consum a energiei datorită DVS (Dynamic Voltage Scaling) și cu cel puțin 30% mai performante față de versiunile vechi LPDDR4X. Datorită DVS, noile memorii LPDDR5 pot funcționa la frecvențe joase având nevoie de o tensiune de doar 0.3V, iar în caz de utilizare intensă la frecvențe înalte va avea nevoie de o tensiune de 1.05V. Această scalare se va face prin DVS și iOS în funcție de necesitățile resurselor ce trebuiesc alocate.

Sunt destul de multe noutăți, ne mai despart aproximativ 2 luni de zile până la evenimentul Apple din această toamnă unde vom afla toate noutățile.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu