Un zvon lansat de site-ul Coreean The Elec, spune că modelele iPhone 13 Pro ce urmează a fi lansate anul viitor vor avea ecrane OLED cu tehnologie LTPO și 120Hz.

Photo: macrumors.com

Samsung și LG vor fi încontinuare furnizorii de ecrane OLED pentru Apple și anul aviitor, iar o mică parte se va duce către producătorul chinez BOE. Aceste noi display-uri vor „fi mai sofisticate din punct de vedere tehnologic” față de cele folosite în seria iPhone 12.

Cu ajutorul tehnologiei dezvoltate de Apple și numită LTPO (Low Temperature Polycrystalline Oxid) putem avea un display mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Datorită LTPO pixelii pot fi controlați individual din soft, adică pot fi porniți/opriți atunci când este nevoie ceea ce ne indică faptul că noua seria iPhone 13 Pro va avea și AOD (Always-On Display).

Reducerea de energie poate fi de până la 15% folosind ecranele OLED cu LTPO. Această tehnologie a fost utilizată pe Apple Watch Seria 5, iar un articol pe această temă este detaliat de cei de la iFixit.

Refresh rate Apple Watch 5

Pentru că un ecran cu 120Hz consumă foarte multe resurse și implicit baterie, Apple vrea să conceapă un sistem prin care consumul de resurse să fie cât mai mic atunci când opțiunea de 120Hz este folosită, mai ales ales când terminalele iPhone vin cu baterii cu o capacitate cuprinsă între 2000-4000mAh.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu