Pe lângă furnizorii Samsung, LG, Sharp care produc ecrane pentru Apple se numără și BOE care a trecut certificarea lor pentru ecranele OLED ce urmează a fi produse începând cu 2021.

BOE OLED Manufacturer

iPhone 12 a devenit cel mai vândut telefon cu 5G după lansarea din această toamnă, urmând ca în anul viitor cel târziu 2022 să vedem pe toate dispozitivele ecrane cu tehnologie OLED. Cei de la RUNTO prezic că în 2022 Apple va trece complet pe OLED iar vânzările vor trece de 100 milioane de unități.

Conform celor de la RUNTO avem următoarele procente pentru ecranele OLED:

  • MacBook A-Si – BOE 100%
  • iPad a-Si – BOE 56%
  • iPad IZGO – BOE 2%

BOE asigură ecrane OLED către toți producătorii din China incluzând aici Huawei, Xiaomi, Vivo și OPPO și vor încheia anul 2020 cu un număr de aproximativ 40 milioane de ecrane vândute. În prima parte a anului 2020 s-au vândut 92 milioane de ecrane curbate dintre care 16.2% sunt produse de BOE. Samsung deține supremația aici cu 71% din totalul lor.

Apple a folosit ecrane OLED de la iPhone X încoace dar au patentat tehnologia adusă acestor ecrane sub numele de Super Retina și Super Retina XDR.

Zvonurile legate de tehnologia LTPO creată de Apple pentru ecranele OLED ce ar putea ajunge pe viitoarele iPhone 13 par să se confirme, rămâne să vedem ce noutăți vom afla pe parcursul anului viitor.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu