Conferința WWDC 2016 a fost aseară live pe dispozitivele Apple. Din păcate nu am putut vedea conferința toată, am prins fragmente în timp ce conduceam, chiar dacă aveam căștile și ascultam, netul de la Digi.mobil se oprea exact când îți era lumea mai dragă.

Până când refresh, play, dura ceva, că mai trebuia să mai și conduc, dar per ansamblu a fost bine. Acum să le luăm pe rând.

watchOS 3

Aici nu avem prea multe de spus, doar punctez faptul că au lucrat la „background taks” astfel încât aplicațiile să ruleze în backgroud, să își aducă informații, tocmai pentru acel moment când ai nevoie de o informație sau vrei să accesezi o aplicație, aceasta să se deschidă instant cu datele updatate.

tvOS

S-au lăudat, în stilul lor caracteristic că au multe canale. Peste 6000 de aplicații disponibile. Suport pentru Siri, mai complex, defapt vor să o aducă în tot ceea ce facem, iar ulterior, ea să facă totul, noi doar să stăm pe canapea și să îi spunem „Siri, what’s new in porn industrie?” Singurul lucru important:

tvOS-single-sign-on

macOS sau Sierra

De aici nu am mai văzut sau auzit nimic, motiv pentru care am început să văd ce scriau tabloidele despre această nouă schimbare de nume, dar cel mai important, ce aduce „under the hood”.

Aici avem mai multe de discutat, însă îmi place faptul că Apple, tot timpul se inspiră de la tweak-urile existente în comunitatea de jailbreak. Ei nu recunosc, dar știm cu toții că așa este. Dacă ar deschide „ușa” mai mult, am putea avea cel mai bun sistem de operare ever.

iOS 10

Aduce la fel, îmbunătățiri dar și opțiuni noi, inspirate din tweak-urile folosite în jailbreak. Au schimbat puțin aplicația Messages, acum suportă video-inline, emoji mai mari, muzica sau efecte wow, împreună cu scrisul de mână sau scrisul digital folosind touch ID.

Sunt multe, sunt discutate pe îndelete, despre LockScreen sau aplicațiile native gen News, Calendar, Watch, Stock, etc care pot fi șterse asta mi se pare o idee genială. Nu le folosești, ștergele!

Abia aștept lansarea lor în toamnă, să le instalez, să le folosesc și să revin cu o părere. Până atunci, toate bune și nu uita să îmi spui ce ți-a plăcut și ce nu în secțiunea de comentarii.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG