Dacă ai un laptop sau un desktop PC mai vechi cu memorie de minim 2GB și nu te încadrezi în cerințele Microsoft pentru ultima versiune Windows 11, folosește tiny11 pentru o versiune lite a sistemului de operare care ocupă doar 8GB. Ultima versiune de windows este complet schimbată, rulează mai bine pe orice tip de laptop/desktop cu niște cerințe minime pentru a putea fi instalat.

Windows 11 pentru sisteme vechi cu 2GB RAM

Folosind versiunea Windows 11 Lite prin tiny11 majoritatea funcțiilor și elementelor de care nu ai nevoie sunt eliminate, astfel te vei putea bucura de un sistem curat bazat pe cea mai recentă versiune 22H2 unde vei putea accesa aplicațiile de bază, inclusiv Microsoft Store. Din păcate nu vei avea nici un browser instalat, nici măcar Edge așa că vei avea nevoie de unul separat descărcat pe un stick usb și instalat manual.

Varianta oficială Microsoft ocupă undeva la 25GB la o instalare curată și are nevoie de sisteme cu minim 4/8GB de RAM.

Ce trebuie să știți este faptul că tiny11 este o versiune standalone și nu poate fi actualizată prin Windows Update la alte versiuni gen 23H1 ce urmează a fi lansat în perioada următoare. În schimb actualizări de securitate, drivere și framework-uri o să puteți instala. Singura variantă prin care să treceți la o un release mai nou este reinstalarea sistemului folosind o versiune mai nouă de tiny11.

Imaginea .ISO pentru tiny11 poate fi descărcată gratuit de pe archive.org folosind acest link. Această versiune poate fi folosită pe orice laptop/desktop sau mașină virtuală, inclusiv pe macOS folosind Parallels.

Sursă: @NTDEV_


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu