Aplicația Wallet din iPhone va putea fi ștearsă începând cu iOS 16.1 așa cum probabil știți că putem de câțiva ani să ștergem orice aplicație Apple preinstalată. Acestea pot fi instalate ulterior din App Store.

Începând cu iOS 16.1 vom putea șterge și aplicația Wallet din iPhone

Bun, dacă ștergem aplicația din iOS cum vom mai putea folosi cardurile salvate în ea? Acestea se vor dezactiva automat când vom apăsa butonul de ștergere sau ne pregătește Apple ceva nou? Oferă acces altor tipuri de aplicații de tip Wallet? Hmm, miramaș.

Mă bucură faptul că avem această posibilitate de a șterge anumite aplicații pe care nu le folosim cum ar fi Stocks, iTunes Store, Magnifier, Measure, Remote, Compass, Translate. Aceste aplicații nu le mai am și nici nu le duc lipsa, poate Measure atunci când voi avea nevoie să măsor ceva folosind scannerul LiDAR de pe iPhone 13 Pro Max.

În Rusia compania Apple era obligată să activeze anumite aplicații aprobate de ei la activarea unui dispozitiv nou. În ultimii ani Apple a fost dată în judecată de mai multe țări, motiv pentru care au început să modifice sistemul de operare iOS pentru ca utilizatorii să poate șterge sau instala alte aplicații în locul celor preinstalate. Comisia Europeană vrea să îi oblige să renunțe de tot la „monopol” cum zic ei, Statele Unite la fel vor să îi oblige să renunțe la aplicațiile preinstalate, iar Germania urmează și ei același trend.

Sideloading și acces la sistemul de operare iOS, asta vor toți, după ani de zile de R&D, timp, muncă trebuie să te supui regulilor impuse dacă mai vrei să vinzi produse și servicii cliențiilor din țara/continentul respectiv.

Voi aveți aplicații preinstalate pe care le-ați șters?

Sursă: idownloadblog.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu