După 5 ani de zile în care proiectul AMP (Accelerated Mobile Page) a fost implementat și recomandat, i-a venit sfârșitul și trece direct în Recycle Bin.

În sfârșit Google renunță la mizeria de AMP (Accelerated Mobile Page)

Trebuie să recunosc că am implementat și eu câteva luni bune acest proiect în 2016, care îți transforma articolele și le optimiza pentru dispozitivele mobile, însă am ajuns la concluzia că nu merită să ai 2 linkuri către același articol și l-am șters. Ulterior am făcut curățenie și în baza de date unde erau salvate toate acele linkuri cu /amp/ în capăt, iar de câțiva ani sunt curat. Am schimbat tema care face din punctul meu de vedere 40% din viteza și scorul google din search console, iar restul de 60% contribuie hostingul + optimizarea site-ului.

În acest moment am 99.9% pentru mobil și 100% pentru desktop. Totul este făcut de mine după 11 ani de wordpress.

Sursă: mariuscucu.ro


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Vezi că ai și pluginuri de redirectionare care sa iti trimita la URL-ul vechi, daca au ajuns sa fie indexate.

    • Hehe, la început după ce am scos pluginul AMP, le-am redirecționat din htaccess pentru că nu vroiam alte pluginuri, apoi mai simplu ai opțiune în search console de remove cache la tot sau doar la anumite URL-uri. Am clearuit tot. Acum după ce am schimbat hostingul am dat din nou clear, iar acum sunt pe drumul cel bun.

    • În momentul actual nu mai am nici un link în google cu redirect către /amp

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu