Dacă aveți deja un MacBook știți că puteți loga în macOS folosind Apple Watch în loc de parolă. Începând cu iOS 14.5 putem folosi Apple Watch pentru a deblocat iPhone-ul dacă purtăm masca. Va trebui să faceți update și la watchOS 7.4 pentru a putea avea această funcție când va fi disponibilă.

Spuneam acum câteva luni că acesta este următorul pas pentru problema Face ID + mască, însă majoritatea spuneau că și-ar dori să aibe un cititor de amprentă Touch ID sau un senzor sub display. S-a zvonit faptul că iPhone 13 pe lângă un notch mai mic ar putea integra și un senzor de amprentă sub ecran.

Deblocarea unui iPhone folosind un Apple Watch face ca acest lucru să nu mai își aibă utilitatea, motiv pentru care, eu personal cred că iPhone 13 nu va avea nici un senzor de amprentă.

Mențiuni

Deblocarea iPhone-ului folosind Apple Watch-ul de la mână nu îți oferă următoarele opțiuni:

  • nu poți folosi Apple Pay
  • nu poți cumpăra aplicații
  • nu te poți abona la nimic
  • nu te poți loga în aplicații care necesită Face ID

Acestea fiind spuse, opțiunea o veți găsi în Settings → Face ID → Unlock with Apple Watch și este OFF implicit. Doar dacă vă ajută o puteți activa însă atenție mai sus la ce nu puteți face.

Pentru mine personal, funcția e mișto mai ales că o folosesc de ani de zile pe macOS și o voi activa când va apărea iOS 14.5 oficial (nu beta). Mă ajută să văd lista de cumpărături, să schimb muzica sau să umblu pe iPhone fără să tot dau masca jos. Plata la POS o fac de obicei doar cu Apple Watch, foarte rar folosesc iPhone-ul pentru a plăti. Singurul lucru ce nu o să îmi placă e faptul că tot primesc acea notificare pe ceas …

Voi, cu ce plătiți mai mult, Apple Watch sau iPhone?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu