Primul produs prezentat aseară de Apple a fost HomePod mini. Varianta mică a celebrei boxe HomePod lansată in 09 februarie 2018. De atunci și până astăzi, Apple nu a venit cu o altă versiune îmbunătățită.

Prețul de pornire în US este de 99$, precomenzile încep din data de 06 noiembrie, iar boxa va fi livrată începând cu 16 noiembrie 2020. Desigur, în România va ajunge după mijlocul lunii noiembrie, iar prețul vehiculat ar fi de 690 lei aproximativ 150 euro.

HomePod Products Apple

Preț HomePod și HomePod Mini:

Precomenzile în US încep din 06 noiembrie 2020, iar livrarea începând cu 16 noiembrie 2020.

HomePod vs HomePod mini

Ca și comparație între cele două, observ că prețul pentru prima versiune a scăzut în rest, are aproape toate funcțiile. Cele care lipsesc sunt Spatial Audio și Home Theater care nu sunt disponibile.

Conectivitate

HomePod mini se poate conecta la aplicația Home, iar cu ajutorul ei se pot controla diverse funcții sau device-uri inteligente compatibile HomeKit. Poți asculta muzică, reda orice sunet de pe iPhone, iPad sau MacBook doar printr-o comandă.

Siri este asistentul principal, iar cu ajutorul ei putem face tot ce dorim. Momentan Siri nu știe limba română, noi sperăm ca într-un viitor apropiat să o facă.

HomePod Mini
HomePod Mini

Se pot conecta/utiliza maxim 6 membrii ai familiei, astfel HomePod mini va putea oferi muzica și informațiile personalizate pentru fiecare în parte.

Utilizare

Pot fi conectate mai multe boxe din casă sau din aceeași cameră, iar prin iOS se poate selecta exact care să fie utilizată.

Având totuși o dimensiune mică (3.3 inch = 8.38 cm), din ce am văzut este jumătate dintr-un iPhone, poate scoate un sunet puternic și clar. Opțiunea 360 de grade oferă un sunet ambiental nemaintâlnit pentru o boxă de mărimea ei, indiferent de poziționarea ei într-o încăpere.

Așa arată la interior:

HomePod mini Inside
HomePod mini Inside

Poate fi pusă oriunde că arată bine, însă aveți nevoie de o priză 220v pentru a o putea utiliza. Partea de sus este viu colorată și are touchscreen pentru comenzi rapide.

Sunt doar 2 culori, alb și negru.

HomePod mini Black & White
HomePod mini Black & White

Acestea pot fi puse oriunde chiar și mai multe în aceeași încăpere, iar cu ajutorul lor poți opțiunea multi-room sau Intercom (adică îi poți spune la Siri, să îi spună la David să vină la mâncare, iar boxa din camera lui David îi va trimite mesajul tău).

HomePod mini Intercom
HomePod mini Intercom

Poți activa funcția „Stereo Pair” cu ajutorul căreia se poate crea un sunet de tip „Left & Right”.

Dispozitivele compatibile cu HomePod mini sunt:

  • iPhone
  • iPad
  • MacBook
  • Apple TV
Dispozitive HomePod mini compatibile
Dispozitive HomePod mini compatibile

În drum spre casă poți trimite mesaj către toți cei de acasă dacă vor să le cumperi ceva de la magazin. Sigur, în situația noastră lista ar fi lungă mai ales dacă avem copii.

Privacy

Cu ajutorul lui HomePod mini datele tale sunt în siguranță mai ales că vorbim de casa noastră. În momentul în care rostești cuvintele „Hey, Siri” aceasta se activează și ascultă ce spui sau o poți porni atingând suprafața colorată de sus.

Atunci când o rogi pe Siri să facă ceva, solicitarea nu este legată de contul tău Apple ID.

HomeKit Secure Video poate utiliza camera video instalată la intrarea în casă sau chiar integrată în sonerie, poate detecta prezența unor persoane familiare, necunoscuți sau animale, iar ulterior aceste date pot fi trimise prin iCloud către tine.

Mesajele, notițele sau tot ceea ce auzi tu prin boxă este stocat în device-ul tău și nu vor ajunge niciodată la Apple.


Acestea fiind spuse, cum ți se pare noua boxă HomePod Mini? Ți-ar plăcea să o ai? Ai cumpăra doar una sau mai multe?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu