Un sistem deschis pentru toți, nu este unul bun și nu va funcționa forever, motiv pentru care Google va bloca accesul aplicațiilor third-party în browserul Chrome.

Pentru a putea crește performanța browserului, compania Google, va alege să nu mai ofere acces la browserul Chrome pentru aplicațiile din Windows. Adică, orice fel de software de monitorizare, antivirus care injectează coduri în browser, încetinesc funcționarea acestuia.

Tot timpul mi s-a părut stupidă opțiunea de link safe din bitdefender sau orice alt nou antivirus, care îți scanează ceea ce cauți pe google, doar ca să “fii safe”. Bănuiesc că știți că oferiți date care sunt procesate “anonim”.

Toate aceste funcții adiacente sau funcționalități pentru care plătiți extra vor fi excluse din proiectul Chrome.

Cum se vor desfășura lucrurile?

  1. Aprilie 2018 – Google va lansa Chrome 66, începând să informeze utilizatorii despre aceste modificări. Fie anunță dezvoltatorii să își actualizeze aplicațiile fie aleg să nu facă nimic.
  2. Iulie 2018 – Google va lansa Chrome 68 blocând astfel aplicațiile third-party care injectează procese. Au și un meniu de safe mode, dacă nu mai pornește Chrome, atunci pot porni manual extensia.
  3. Ianuarie 2019 – Fără nici o excepție, Google va bloca toate codurile care injectează cod începând cu Chrome 72.

Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu