Google a lansat recent Nearby Share, o nouă modalitate de a transfera fișiere între dispozitive Android și Windows. Nearby Share este o caracteristică similară cu AirDrop de la Apple, care permite utilizatorilor să transfere fișiere între dispozitive Apple prin Bluetooth și Wi-Fi.

Google a lansat Nearby Share, o nouă modalitate de a transfera fișiere între Android și Windows

Pentru a utiliza Nearby Share, utilizatorii trebuie să aibă un dispozitiv Android cu Android 6.0 sau o versiune ulterioară și un dispozitiv Windows cu Windows 10 sau o versiune ulterioară. De asemenea, trebuie să aibă activat Bluetooth și Wi-Fi pe ambele dispozitive.

Pentru a transfera un fișier cu Nearby Share, utilizatorii trebuie să selecteze fișierul pe care doresc să îl transfere și să apăseze butonul „Partajează”. Apoi, trebuie să selecteze dispozitivul pe care doresc să transfere fișierul. Fișierul va fi transferat în mod automat pe dispozitivul destinat.

Nearby Share este o modalitate rapidă și ușoară de a transfera fișiere între dispozitive Android și Windows. Este, de asemenea, o modalitate sigură de a transfera fișiere, deoarece transferul este criptat.

Iată o comparație între Nearby Share și AirDrop:

CaracteristicăNearby ShareAirDrop
Dispozitive compatibileAndroid 6.0 sau o versiune ulterioară, Windows 10 sau o versiune ulterioarăiPhone, iPad, Mac
Metodă de transferBluetooth și Wi-FiBluetooth și Wi-Fi
Viteză de transferRapidăFoarte Rapidă
SiguranțăCriptareCriptare
Ușurință de utilizareUșor de utilizatUșor de utilizat

Nearby Share este o alternativă bună la AirDrop de la Apple. Este, de asemenea, o modalitate mai bună de a transfera fișiere între dispozitive Android și Windows decât alte metode, cum ar fi Bluetooth sau e-mail.

Sursă: android.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu