Cei de la Microsoft au făcut o treabă bună cu Windows 11 care în sfârșit arată ca un sistem de operare aproape complet și frumos ca design. Aceștia au introdus opțiunea Drop care permite transferul de fișiere, poze, videoclipuri sau documente între Windows și telefon folosind serviciul de cloud OneDrive.

Microsoft introduce transferul de fișiere între Windows și telefon prin Drop, asemănător cu AirDrop a celor de la Apple

Transferul de fișiere între telefon și pc/desktop/laptop se va putea realiza doar prin browserul Edge. Scurtătura se găsește în meniul hamburger din colț dreapta sus de unde avem acces și la servicii precum Apple Music, WhatsApp sau Messenger. Anumite servicii Apple vor fi implementate în Windows 11 în primăvara lui 2023.

Pentru a putea folosi opțiunea Drop trebuie să aveți un cont Microsoft cu OneDrive activat pentru a putea salva și trimite fișere pe toate dispozitivele tale. Microsoft lucrează la o opțiune prin care putem salva pozele făcute cu Snap It direct în cloud. Toate aceste fișiere se salvează în OneDrive, iar din Edge poți vedea exact spațiul tău de stocare ocupat, ulterior poți șterge fișiere mai vechi pentru a elibera spațiu în caz că cei 50GB primiți gratuit nu sunt suficienți.

Editează pozele înainte să le trimiți prin Drop

În caz că dorești să editezi pozele trimise prin Drop, să adaugi text, forme sau alte imagini, o poți face foarte ușor direct din meniul dedicat asemănător cu ceea ce găsim în aplicația Preview existentă pe Mac. Dacă vrei să testezi această opțiune trebuie să instalezi Edge Canary pe telefonul tău cu Android sau iOS și PC/laptop.

Sursă: windowslatest.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu