Apple a lansat în octombrie Apple Watch Series 3 cu suport eSIM pentru conexiuni LTE.  Pentru că eSIM nu poate fi interceptat de nici un serviciu terț sau chiar de către statul în care este activat, avem primul caz în care accesul la eSIM, pentru date este restricționat și închis.

Este vorba de China, unde 3 mari companii care oferă servicii de voce și date, deținute integral de statul chinez, pentru că numai pot intercepta infomații/date făcute de chipul eSIM, au oprit accesul tuturor.

Apple Watch 3 eSim nu poate fi interceptat

Apple a lansat o declarație oficială prin care confirmă cele spuse mai sus pentru operatorul China Unicom. Lansat în 23. septembrie, Apple Watch Series 3 a putut fi activat și utilizat pe LTE doar până în data de 28 septembrie. Nu există nici o explicație din partea statului Chinez, însă motivul este unul foarte clar, nu mai puteți fi interceptați.

Iată că, Apple ne demonstrează încă o dată că, ține la siguranța utilizatorilor săi și nu divulgă informații despre intimitatea noastră, ba mai mult, complică lucrurile astfel încât să fie cât mai greu sau chiar imposibil de recuperat sau interceptat de alți vendori, hackeri sau servicii speciale.

Ce este eSIM și când o să fie disponibil și la noi, puteți citi mai multe în acest articol. 


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu