După ce o ardeau toți cu „mașini electrice” că dieselul și benzina poluează, iată că războiul și frica de curent face primele victime, Elveția. Guvernul va interzice încărcarea mașinilor electrice pe teritoriul său, excepție doar cazuri super urgente.

Tesla AMD Navi 23 RDNA Sistem Multimedia Cyberpunk

Așa că dragi elevețieni, după ce că o să fiți dați în gât de vecini că aveți peste 19˚C în casă și ardeți gazul de pomană stând în frig, acum nu vă mai puteți folosi mașinile electrice și va trebuie să vă cumpărați niște gioarse diesel sau pe benzină cu care să vă plimbați la muncă, acasă și la supermarket.

În Elveția până în acest moment sunt înregistrate 110.000 mașini electrice de toate tipurile, predominant Tesla.

Alți proști, francezii au anunțat că vor începe testele prin care vor întrerupe curentul pentru populație pentru a putea trimite mai mult curent la #slava. Se pare că nici cei din UK nu o vor duce mai bine, vor intra și ei în teste de blackout la curent. Frumoase vremuri nu?

Covid, vaccinuri, QR, măști și alte câcaturi din pandemie or să fie pepsi pe lângă ce va urma.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Ideea e cu alta bataie, poate imi fac timp sa scriu pe tema asta. 🙂

 • Hai să citim înainte de a scrie… avem în consultare publică până în 12 decembrie 2022 acest proiect de ordonanță https://www.fedlex.admin.ch/filestore/fedlex.data.admin.ch/eli/dl/proj/2022/78/cons_1/doc_4/fr/pdf-a/fedlex-data-admin-ch-eli-dl-proj-2022-78-cons_1-doc_4-fr-pdf-a.pdf

  Acolo o să descoperi faptul că până la a interzice încărcarea mașinilor electrice se pot interzice în caz de… nu mai avem energie electrică multe alte chestii banale (aparatele de climatizare, iluminatul peste un anumit nivel, refrigeratoarele folosite de horeca, ș.a.m.d.).

  Dar ce este interesant e faptul că interzicerea mașinilor electrice e pe același palier cu minarea crypto și serviciile de streaming care vor fi interzise.

  • Ce să mai tot o dăm după gard, se vrea interzicerea tuturor consumatorilor de curent, de la mașini electrice la cripto, aer condiționat, console, televizoare mari, frigidere, lăzi frigorifice, etc.

   Deci acolo se va ajunge și după 12 decembrie când zici tu că e în dezbatere … nu e nici o dezbatere o să fie o impunere.

 • Așa este… dar înainte de a nu mai putea încărca mașina electrică nu o să poți încărca telefonul mobil… și aici e problema… toată lumea vorbește de elefantul din cameră în timp ce șoricelul își face de cap nestingherit.

 • Ar fi trebuit să le interzică la comercializare…cei care le-au cumpărat cu ce sunt vinovați?

  Dacă Elveția interzice încărcarea mașinilor electrice pe teritoriul ei…ce se întâmplă cu cele 110.000 de mașini deja înmatriculate?

  • Cei care le-au cumpărat nu sunt vinovați cu nimic, au mers pe ideea de „electric e viitorul”, iar acum vin băieții de la butoane și le opresc curentul. E simplu, nu vor mai circula pentru că nu mai au unde să le încarce și uite așa vor merge cu autobuzul sau își vor cumpăra niște mașini second la câteva mii de euro pe benzină/motorină ca să poată circula. E trist.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu