EKG în România pe Apple Watch 4

by on Dec 10, 2018, 00:03
27 1354

Prezentat în septembrie, Apple Watch 4 vine cu o nouă Coroană cu funcție EKG. O întrebare, există EKG în România și funcționează pe Apple Watch 4?

EKG în România pe Apple Watch 4
Apple Watch 4, 44mm, Gold Aluminium, Pink Sand Sport Loop

Răspunsul este da, cu un mic workaround până instalați aplicația. Dacă o să o căutați în App Store, nu o să o găsiți pentru că ea, datorită regiunii (doar US) apare doar în aplicația Health. Aveți nevoie de watchOS 5.1.2 și iOS 12.1.1 pentru a putea folosi această funcție. La final am schimbat locația înapoi în România, atât pe iPhone cât și pe Apple Watch și se poate folosi în continuare.

FYI: Ceasul a fost cumpărat din US, sunt curios dacă această opțiune este disponibilă și pentru unul cumpărat din România. Dacă aveți exemple, le puteți lăsa în comentarii.

Pentru că nu funcționează dacă aveți iOS 12.1.1 Public Beta, trebuie să ștergeți profilul din Settings → General → Profiles → Remove Profile. După, faceți backup în iCloud sau pe MacBook, iar apoi restore la ultima versiune de iOS folosind iTunes.

După ce ați urmat pașii de mai sus, înseamnă că aveți ultimele versiuni pe Apple Watch 4 și iPhone 5s (minim). Pe iPhone, mergeți în Settings → General → Region and Language → selectați United States.

După ce a terminat de setat regiunea, deschideți aplicația Health și o să vă apară următorul pop-up:

Ca să puteți folosi aplicația, trebuie să aveți peste 22 ani, nu-i așa că aveți? 🙂

După ce ați citit despre Sinus Rhithm și AFib (Atrial Fibrillation) înseamnă că ați ajuns să faceți primul vostru EKG direct pe Apple Watch 4.

Este foarte simplu, trebuie să aveți mâna sprijinită pe masă sau pe picior, să porniți aplicația EGK pe ceas, iar apoi să atingeți cu degetul arătător coroana pentru 30 secunde.

După ce au trecut cele 30 de secunde, testul se oprește și trebuie să confirmați Done la sfârșit pentru a putea înregistra toate datele în aplicația Health.

La următoarea deschidere a aplicației Health, vi se va cere și activarea notificărilor pentru ritmul neregulat (Irregular Rhythm Notifications). Acestea pot detecta AFib (Atrial Fibrillation).

Toate datele sunt salvate apoi în aplicația Health de unde puteți selecta zile, perioade, informații legate de fluctuație puls sau bătăi ale inimii. Eu am făcut 3 teste, toate sunt bune nu am probleme cu inima. Așa cum Apple menționează de multe ori la activare, acest serviciu EKG pe Apple Watch 4 vă avertizează dacă aveți o problemă și trebuie să mergeți de urgență la doctor, în nici un caz să vă tratați singuri.

Cu inima, nu te joci!

27 COMMENTS

 1. Nu merge workaround-ul, probabil ai telefonul sau ceasul cumparat din US, sau modelul e cel US chiar daca nu e cumparat din US.
 2. @Robert ceasul este cumpărat din US, iar telefonul tot din US în 2015. Din ce am citit pe reddit, merge și cu telefoane din EU, doar ceasul să fie din US. Tu ai ceasul luat din RO?
 3. @Robert ai ultima versiune de iOS și watchOS, ai setat United States, ai dat restart la ambele, deschizi aplicația EKG pe ceas și apoi health din iOS și nu îți apare nici un pop up ca prima poză de sus cu „Whats New in Health?”?
 4. @ionica Problema e ca nu am aplicatia ECG, imi apare de ex NEWS care e US only dupa ce setez regiunea pe ambele dar aplicatia ECG nu apare.
  Din cate am mai citit si pe alte site-uri, se confirma teoria ca ai nevoie de minim 1 device cumparat din US.
 5. Salut merge funcția EKG doar dacă ai AW achiziționat cu SN din US. IPhone-ul nu contează atât timp cât ai cont iTunes pe US. Testat și merge foarte bine.
 6. Am versiunea la 12.1.2 la Iphone 8, si la AW, 5.1.2. Am selectat regiunea US la telefon, am dat reset la ambele dispozitive, si tot nu imi apare pop-ul…
 7. Am urmat toti pasii, am ultima versiune atat la telefon cat si la AW…dupa restart nu imi apare pup-ul pe ceas….
 8. @Ionut am citit ca Apple a introdus aceasta optiune in Norvegia sau Finlanda, deci in urmatoarea perioada (anul acesta) poasta ajunge si in Europa.
 9. merge aceasta functie si in ro , ambele dispozitive sunt luate din romania .
 10. buna ziua
  scuze ca deranjez dar poate stie cineva
  Am un iphone 11 pro max cumparat din romania, mi-am luat un apple watch adus din state, acum ma aflu in Guinea ,Africa, si am initiat ceasul cu telefonul dar nu reusesc sa pornesc aplicatia EKG, i-mi spune ca regiunea e de vina. Intrebare, daca merg in romania care este agreata pentru EKG, pot sa il initiez sau nu?
  Multumesc anticipat, o zi intreaga am cautat raspunsuri si nu am primit nimic concret
 11. Salut
  aici nu am reusit sub nici o forma. cand ajung in romania sper sa reusesc.
  daca ai o metoda si sti cum as putea sa il activez de aici te rog sa ma ajuti
  ms

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!