Noul sistem de operare visionOS pentru dispozitivele hardware de realitate mixtă Apple Vision Pro va fi lansat în curând. Sistemul de operare va fi bazat pe macOS și va folosi cipul Apple Silicon pentru a oferi performanțe și eficiență ridicate.

Dezvoltarea de aplicații pe visionOS necesită un Mac cu Apple Silicon

Zilele trecute compania Apple a anunțat deschiderea precomenzilor pentru headset-ul Apple Vision Pro începând din 19 ianuarie doar în SUA, cu livrare din 2 februarie.

Apple a declarat că dezvoltatorii de aplicații vor avea nevoie de un Mac cu cip Apple Silicon pentru a crea aplicații în visionOS. Acest lucru se datorează faptului că visionOS este proiectat pentru a profita de arhitectura specifică a cipurilor Apple Silicon.

Dezvoltatorii care doresc să creeze aplicații visionOS vor avea nevoie să își actualizeze Mac-urile lor la un model mai nou cu cip Apple Silicon M1/M2/M3. Apple oferă o varietate de modele Mac, inclusiv MacBook Air, MacBook Pro, iMac și Mac Studio.

Această mișcare a Apple de a limita dezvoltarea aplicațiilor visionOS doar pe cip-uri Apple Silicon anunță sfârșitul produselor cu cip-uri Intel. Astfel, se asigură experiențe consistente și optimizate pentru utilizatorii Apple Vision Pro. Cip-urile Apple Silicon sunt cunoscute pentru performanțele și eficiența lor ridicate, ceea ce le face ideale pentru aplicații solicitante, cum ar fi cele de realitate mixtă.

Decizia Apple ar putea avea un impact semnificativ asupra ecosistemului ce stă la baza lui visionOS. Dezvoltatorii care nu doresc să își actualizeze Mac-urile lor la un model cu cip Apple Silicon vor fi nevoiți să caute alternative, cum ar fi dezvoltarea aplicațiilor pentru alte platforme de realitate mixtă, cum ar fi Meta Quest sau alte pocnitori.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu