Qualcomm a anunțat recent un nou cip de calcul spațial, numit Snapdragon XR2, care va fi utilizat de partenerii de alianță, Samsung și Google, pentru a concura cu Apple Vision Pro.

Qualcomm anunță Snapdragon XR2, un cip de calcul spațial pentru a concura cu Apple Vision Pro

Snapdragon XR2 este un cip de calcul avansat care este proiectat pentru a oferi performanțe și eficiență ridicate pentru aplicații XR (Extended Reality). Cipul include un procesor central (CPU), un procesor grafic (GPU), un procesor de imagini (ISP) și un accelerator de calcul spațial.

Acceleratorul de calcul spațial este elementul cheie al Snapdragon XR2. Acesta este proiectat pentru a accelera procesarea de date spațiale, cum ar fi urmărirea mișcării, percepția adâncimii și fuziunea senzorială.

Snapdragon XR2 este capabil să ofere o serie de caracteristici avansate pentru aplicații XR (Extended Reality), cum ar fi:

  • Realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR) mai realiste și mai captivante
  • Interacțiunea cu utilizatorii mai naturală și mai intuitivă
  • Aplicații XR mai complexe și mai puternice

Qualcomm a declarat că Snapdragon XR2 va fi disponibil pe parcursul anului 2024.

Impactul asupra Apple

Anunțul Qualcomm reprezintă o amenințare la adresa Apple Vision Pro, headset-ul spațial al Apple ce va fi disponibil la precomandă începând cu 19 ianuarie. Snapdragon XR2 oferă o serie de caracteristici avansate care ar putea face ca dispozitivele pentru realitate virtuală să fie un adevărat competitor pentru Apple.

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu