În decembrie a fost scandalul cu problema bateriilor din terminalele Apple încetinite care odată cu vârsta dar și datorită compozițiilor chimice din interioriul bateriilor în timp se degradează. Power Management va fi implementat în iOS 11.3 care va fi lansat pe 27 martie, însă nu aici vreau să ajung ci am să vă detaliez mai jos.

Apple a recunoscut că a încetinit performanțele dispozitivelor pentru a evita închiderea terminalelor așa din senin la 50% sau 80% sau chiar 25%. Între timp, după scandal au depus la oficiul pentru patente din US un document în care realizau un senzor de temperatură pentru a verifica temperatură exterioară și pentru a interacționa cu bateria iPhone.

Ce înseamnă asta? Adică, terminalele noastre iPhone, Apple Watch sau iPad au niște temperaturi de funcționare optime, însă dacă acestea sunt depășite atunci ele nu mai funcționează corespunzător (vezi cazul iPhone X la temperaturi scăzute sub 0˚).

Apple va controla dispozitivele în funcție de cum vor vrea ei, indiferent că tu ai activată sau nu opțiunea de power management din setările iOS, pentru că în funcție de ce va detecta acest senzor, poate transmite informații către chipul AX iar acesta va prelua puterea necesară procesării informațiilor și acțiunilor în funcție de temperatura ambientală și puterea bateriei.

Deci cu alte cuvinte, vom face tot cum vrea Apple, deci după 1-2 ani, ori îi schimbi bateria ori faci upgrade.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG