Răspunsul este unul simplu: greutate mai mică!

Marți seara a avut loc evenimentul Apple numit Wonderlust unde au fost prezentate Apple Watch Seria 9, Apple Watch Ultra 2, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. Noutatea evenimentului a fost carcasa din titan concepută special pentru seria Pro.

iPhone 15 Pro Titanium

Toate noutățile prezentate de Apple: Apple Watch Seria 9, Ultra 2, iPhone 15 și iPhone 15 Pro

Și acum să revenim la întrebarea din titlu. Mai mulți ani de zile am folosit un iPhone XS Max care conform datelor de pe gsmarena are 208g + husă. Acum doi ani de zile am trecut la iPhone 13 Pro Max care are 240g + husă. Diferența de greutate nu am băgat-o în seamă o perioadă până când după utilizări îndelungate ale telefonului simțeam o presiune pe încheietura mâinii. După un timp am realizat că defapt telefonul este mai greu, iar acest lucru îl resimt. Când pun mâna înapoi pe XS Max-ul soției parcă e un fulg.

Știți ce greutate are iPhone 15 Pro Max? Vă spun eu, 221g.

Știți ce greutate are iPhone 15 Pro? Vă spun eu, 187g.

Greutate carcasa Titan iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro

Cam acestea sunt diferențele de gramaj dintre telefoane, care la o primă vede nimeni nu le bagă în seamnă însă la o utilizare mai îndelungată sunt sigur că le simțiți și nu știți de ce. Prin carcasa de titan, Apple a reușit să adauge componente, să protejeze mediul, în același timp să le facă mai subțiri și mai ușoare.

Avem disponibile pentru precomandă ceasurile pe majoritatea site-urilor online. Seria iPhone 15 va intra la precomandă abia vineri ora 15:00. Detalii și prețuri în linkurile de mai jos:

→ Precomandă noile iPhone 15. Care sunt prețurile?

→ Precomandă noile Apple Watch Ultra 2 și Seria 9. Care sunt prețurile?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Bun bun,și pana la urma de ce a ales titan-ul?

  • Bun bun, dar ai citit primul rând din articol? 😀

  • Da,ai insirat calitatile aliajului de titan fără a specifica(motiva) de ce a ales Apple asta.
   Așa poți scrie si un articol „De ce a ales Apple USB-C?”
   Și scrii ca USB-C e mai bun,e mai rapid,bla bla bla. Dar motivul? Motivul e ca erau obligați de UE,nu din cauza superiorității lui USB-C.

  • Nuuuu cred!….
   Ei au zis că au pus Type C pe noile iPhone pentru o experiență mai bună a utilizatorilor care au deja și alte device-uri Apple, cum ar fi tablete și laptopuri :))

   Lăsând gluma, mi se pare stupid că încearcă să o împacheteze ca pe un beneficiu, în condițiile în care au făcut-o pentru că au fost obligați de UE. Mi se pare jignitor la adresa utilizatorilor să afirmi că o faci pentru ei, în condițiile în care acum un an-doi încercau să convingă UE să nu le impună să treacă la noul port

  • Depinde cum privești, Cătălin. 🙂
   Cert este că lucrurile pentru Apple se vor complica în curând cu Sideloading.

  • Răspunsul la întrebarea din articol este „greutatea”. Mai ușor și se pare că e și mai ieftin.

 • Interesant, dar totuși, e vorba de vreo 20 de grame diferența.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu