În octombrie după prezentarea noilor tablete iPad Pro M2, cei de la Apple au inclus în prezentarea lor și celebrul soft de editare video DaVinci Resolve și toată lumea a rămas uimită. Apple împreună cu cei de la Blackmagic au adus editarea video la un alt nivel pe noile tablete cu cipuri Apple Silicon M1 și M2.

DaVinci Resolve pentru iPad este disponibilă în App Store

DaVinci Resolve pentru iPad Pro M1 și M2 este disponibil gratuit în App Store. Acesta folosește opțiunea de In-App Purchases pentru varianta DaVinci Resolve Studio care costă 95$ (480 lei) având o dimensiune de 2GB. Descarcă aplicația folosind acest link.

Ce modele de iPad pot instala DaVinci Resolve?

Orice model cu cip A12 Bionic în sus, însă există limitări ale memoriei precum și ale unor funcționalități în aplicație. Această versiune este dedicată modelelor iPad Pro M1 și M2 unde puteți folosi aplicația la potențialul maxim.

  • iPad Mini – 5th Generation
  • iPar Air – 3rd Generation
  • iPad – 8th Generation

Ce noutăți avem?

Din punctul meu de vedere, Apple trebuia să lanseze prima dată propria lor soluție disponibilă pe macOS și anume Final Cut Pro, ulterior să dea posiblitatea și altor aplicații precum DaVinci să își porteze aplicațiile pe iPadOS. Nu se știe ce vrea Apple să facă în continuare, mai ales că unele zvonuri spun că aceștia testează o versiune de macOS pe iPad Pro cu cipuri M1/M2 având numele de cod Mendocino.

DaVinci Resolve pe iPad va utiliza propriul Blackmagic Cloud implementat de aceștia pentru a putea oferi o soluție completă și sincronizată între MacBook, Mac și iPad. O să aveți nevoie de un ID pentru a putea crea proiecte și de a lucra în echipe sau pe mai multe dispozitive. Tot aici vom avea inclus suport AI Tools pentru creativitate care are la bază DaVinci Neural Engine. Dacă nu doriți să vă faceți un cont, puteți folosi opțiunea de stocare locală pe iPad sau Network.

Programul de editare DaVinci Resolve este recomandat să fie utilizat pe iPad Pro M1 și iPad Pro M2. Proiectele (drp) și arhivele (dra) sunt compatibile și cu varianta pentru Desktop/Mac. Formatele de fișiere suportate sunt H.264, H.265, Apple ProRes și Blackmagic RAW. Se poate utiliza o tastatură Apple Magic Keyboard, Apple Pencil sau chiar un monitor extern Apple Pro XDR Display.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu