Așa începe. Pic, pic, pic și curge apa continuu pentru că acea garnitură de la flotor nu mai etanșează bine, pierde apă și trebuie înlocuit cu totul. Aici vine întrebarea: unul ieftin sau unul mai scump?

Plutitor - Flotor - WC

Recomandarea mea pentru o grijă în minus este Flotor Geberit pentru vas WC cu alimentare laterală. Costă 59 lei și are livrare gratuită la easybox. Și acum o să vă spun de ce vă recomand Geberit.

În toamnă a trebuit să schimb flotorul la baia mare, așa că am mers la Dedeman am luat unul de 3/8 și am venit acasă să îl montez. Surpriză, filetul era mic și nu ieșea mult în afara vasului ca să pot strânge furtunul de apă pe el. M-am întors la Dedeman, l-am returnat și am luat altul cu filetul mai lung. Desigur, mai scump 🙂

Am ajuns acasă l-am montat, am dat drumul la apă și surpriză a început să curgă apă în vasul de toaletă. Am încercat să îl reglez, nimic. L-am pus în cutia lui (nu am rupt-o pentru că am simțit că ceva nu o să fie bine) și m-am întors la Dedeman să îl dau retur că e stricat. Am vrut să cumpăr altul și mai scump doar ca să nu mai am probleme. Prețurile variau între 25 – 50 lei. M-am enervat și am cerut ajutorul băiețiilor de pe Twitter cărora le mulțumesc.

După mai multe discuții și recomandări am ajuns la Geberit. L-am găsit la Hornbach, am cumpărat două și le-am montat în ambele băi. Din momentul în care am strâns șurubul de la cablul de apă și a început să se umple vasul mi-am dat seama că sunt ce trebuie. Au două valve de închidere a apei, niplu de alamă 3/8 și au filetul lung.

A trecut aproape 1 an de zile de când le-am montat, nici o problemă până acum. În plus, sunetul când se umple vasul nu este așa de mare precum la celelalte încercate anterior. S-a stricat și cel din prima poză, așa că l-am înlocuit cu Geberit Typ 333, 3/8 universal.

Sper să vă fie utilă această recomandare!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu