Ați pus mâna pe un iPhone 7/8/SE2? Butoanele haptice vor fi exact ca butonul home implementat pe acestea, în funcție de puterea de apăsare diverse funcții pot fi activate. Acestea vor lua locul butoanelor fizice începând cu seria iPhone 15.

Cum vor funcționa butoanele haptice de pe iPhone 15

Un nou brevet înregistrat de Apple ne arată exact procesul și modul de funcționare al butoanelor haptice ce vor înlocui butonul de power, dar și cele de volum. Atunci când apăsăm scurt vom avea 3 funcții, activăm DND sau putem să dăm restart/închidem. Dacă ținem apăsat mai mult de 3 secunde vom putea activa Apple Pay, iar din lista afișată selectăm ce card dorim să folosim, exact ca în imaginea de mai sus.

Vom avea un mod grafic pentru fiecare acțiune atunci când apăsăm tastele de volum sau power. Este posibil ca acestea să poată fi modificate de utilizatori pentru a seta alte funcții decât cele implementate de Apple.

Butoane haptice pentru volum iPhone 15

Apple cataloghează acest tip de butoane haptice ca fiind superioare din toate punctele de vedere celor cu mecanism care și-au făcut treaba cu brio până acum.

Voi ce părere aveți despre aceste butoane haptice? Sunt sau nu practice?

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu