macOS 13 Ventura a fost prezentat în cadrul WWDC22 din luna iunie, ulterior fiind lansată versiunea macOS Ventura beta care poate fi instalată de către dezvoltatori pentru a își actualiza aplicațiile până la lansarea oficială din septembrie.

Cum trecem de la macOS 13 Ventura beta la macOS 12 Monterey

Cei care nu au mai avut răbdare au instalat această versiune beta pe Mac personal sau cel de lucru și vor să treacă înapoi pe varianta oficială macOS 12 Monterey și nu știu cum?

Mai jos am să vă explic cum puteți reveni la versiunea oficială fără prea multe bătăi de cap, exceptând salvarea datelor și restaurarea lor.

Cum trecem de la macOS Ventura beta la macOS Monterey?

Lucrurile sunt destul de simple, asemănătoare cu o instalare nouă a unui sistem de operare macOS. Cei care nu au mai făcut asta până acum, fie au nevoie de un stick cu imaginea macOS, fie folosesc opțiunea de conectare la o rețea wireless și instalarea sistemului de operare folosind un Apple ID care are un sistem de operare înregistrat ca și download.

Bănuiesc că toți cei care au instalat versiunea beta și-au făcut backup la fișierele/documentele/pozele/aplicațiile/etc avute anterior altfel acestea vor dispărea la reinstalare.

  • Deconectează contul tău Apple din iCloud (Sign out)
  • Oprește Mac-ul
  • Apasă butonul de pornire și ține-l apăsat până apare meniul de Recovery (pentru Mac cu chip M1/M2)

Reinstall macOS prompt

  • Selectează Disk Utility, caută numele SSD-ului și apasă Erase
  • Apoi alege Reinstall macOS Monterey
  • Gata

Cum trecem de la iOS 16 Beta la iOS 15?

După finalizare va trebui să folosiți Migration Assistant  pentru a aduce Mac-ul la stadiul de dinaintea instalării versiunii macOS Ventura beta dacă v-ați făcut backup local sau prin Time Machine. Dacă nu, va trebui să o luați de la început cu configurarea lui după ce vă autentificați cu contul Apple ID.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu