Simplu, se iau doi băieți deștepți, mândrii, frumoși, galbeni de grași, niște contracte abuzive sau dacă se poate în familie, se percepe o nouă taxă pentru proști (adică noi), fraierii o plătesc, ei o taxează de 2 ori, că dacă nu pui banu jos, vine tipu’ de la Enel și poc ți-a luat ceasul. Vrei să îl pui înapoi? 2 milioane (200 ron).

Cum te fură Enel la factură

Schema era simplă. Claudiu Dumbrăvanu reglementa energia (era vicepreședinte la ANRE), Florin Gugu a dat ordine să se pună din nou facturarea de certificate verzi, iar banii proveniți din fraudarea proștilor să meargă la firma Electroalfa, deținută de Gheorghe Ciubotaru. Ca să vezi, Enel primește somație că trebuie să reducă cu 6% tarifele la energie, pe hârtie lucrurile erau clare, dar de defapt reducerea era doar de 1.3% restul mergând la Electroalfa, că doar trebuie să mai pună și ei un cablu, să bage niște motorină… DNA i-a prins și i-a ridicat pe toți 3 urmănd să fie judecați.

In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: In cursul anului 2013, suspectul Dumbraveanu Claudiu Sorin, vicepresedinte ANRE si membru al Comitetului de reglementare, a pretins si a obtinut, de la suspectul Gugu Florin, director ENEL, in baza unei intelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru SC ELECTROALFA INTERNATIONAL, al carei asociat este suspectul Ciubotaru Gheorghe. Foloasele necuvenite constau in atribuirea a doua contracte de executie lucrari in valoare totala de 407.199,10 lei, in schimbul indeplinirii, de catre Dumbraveanu Claudiu Sorin a unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 2 si 3 octombrie 2013, a unor interventii, in virtutea functiei, pentru avantajarea intereselor ENEL (sursă)

Enel te fura la factura Următorii?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu