După scandalul legat de Siri și conversațiile private ajunse pe mâna unor terțe companii iată cum o poți reduce sau chiar opri pe Siri să asculte ce vorbești. Din acest motiv Apple a ales să amâne lansarea CSAM.

Siri & Search - Hey Siri

Desigur, această metodă nu este 100% sigură că o oprește pe Siri să te mai asculte însă este un început. Chiar dacă tu oprești anumite setări, nu avem de unde știi dacă ea mai transmite sau nu informații către Apple.

În prima fază trebuie oprită opțiunea „Hey Siri” și apoi dezactivată opțiunea de „Always Listen for Hei Siri”.

  1. Settings → Siri & Search → Turn off → Listen for „Hei Siri”
  2. Settings → Accessibility → Siri → Turn off → Always Listen for „Hey Siri”

Dacă opriți prima opțiune va trebui ca de fiecare dată să activați Siri manual pentru că nu mai funcționează varianta cu strigatul Hey Siri, asta doar în cazul în care doriți să utilizați Siri.  Pentru a doua opțiune vă asigurați că microfonul nu este tot timpul activ ca să asculte după cuvintele „Hey Siri” sau alte conversații.

Siri poate fi dezactivată complet dacă nu o folosiți. Din păcate suportul pentru limba română nu există, iar dacă o folosiți puteți alege doar câteva limbi printre care și engleza.

Pe lângă Siri mai avem și accesul la microfon al aplicațiilor care vă poate ajuta în acest caz să scapți de frica că cineva vă ascultă.

  • Settings → Privacy → Microphone → Turn Off

Privacy & Microphone settings

Eu zic că este bine din când în când să aruncați un ochi pe setările din secțiunea Microphone, Camera, Photos sau Contacts din meniul Privacy. De aici puteți dezactiva accesul la cameră/contacte/microfon pentru aplicațiile pe care nu le mai utilizați sau unde nu doriți ca acestea să aibe acces.

De exemplu eu am oprit Bolt, Facbook și Instagram pentru că nu văd de ce trebuie să aibe acces la microfon pentru că nu fac live-uri, nu vorbesc la microfon, iar clipurile video le urc direct din iPhone.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu