Facand trecerea de la Windows la Mac OS X am constatat ca vreau sa am internet oriunde astfel, fiind abonat RCS&RDS detin un stick Huawei prin care ma pot conecta la 3G. Problema se pare ca este alta.

In momentul in care conectam stick-ul la orice usb el are kit-ul de instalare disponibil astfel dupa instalare il putem folosi

 • windows – plugin-in si apoi rulezi setup
 • mac os x – plugin-in si apoi dublu-click pe MobilePartener.app

Urmand acesti pasi pe windows puteti rula fara nici o problema aplicatia insa pe Mac OS X chiar daca rulati aplicatia nu va recunoaste stick-ul.

Acum va prezint rezolvarea pentru Mac OS X.

1. Download DashboardInstaller de aici.

2. Introduce-ti stick-ul in portul USB si apoi rulati aplicatia de mai jos „DashboardInstaller.dmg”

Screen Shot 2013-02-18 at 10.05.54 PM

 

 

 

 

3. O sa vi se deschida o noua fereastra cu DashboardInstaller pe care trebuie sa dati dublu-click, acceptati termenii si conditiile, iar apoi trebuie sa selectati locatia stick-ului pe care aveti MobilePartener.

Screen Shot 2013-02-18 at 9.45.03 PM

Screen Shot 2013-02-18 at 10.48.27 PMScreen Shot 2013-02-18 at 7.36.50 PM

 

 

4. Apasati „Install” pentru a incepe instalarea.

Daca ati urmat pasii intocmai, mergeti la „Network Preferences” unde o sa gasiti modelul de stick pe care il detineti.

Screen Shot 2013-02-18 at 9.42.34 PM

5. Done

Accesati MobilePartener si o sa va puteti conecta la internet folosind stick-ul mobil de la RCS&RDS chiar si daca aveti setat un cod PIN pe cartela.

Daca ti-a fost util acest tutorial nu uita sa dai un share sau un tweet folosind butoanele de mai jos.

 


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Mie nu imi merge pe MAC OS 10.8.2 🙁 Am un modem E1750, pe care mi-l recunoaste ca stick, dar beculetul este mereu verde, nu albastru, asa cum era pe Windows, cand obisnuia sa mearga netul fara probleme. Am instalat Dashboard si Mobile Partner, am adaugat interfata in Networks… Nici un rezultat. In Mobile Partner imi apare mesajul The SIM/USIM card has been disconnected or is invalid. In log am un mesaj de genul Modem error, modem not responding.

  • @ioana, eu am urmat pasii de mai sus si a functionat fara probleme. Si eu folosesc acelasi modem. Acuma stii ca vin intrebarile alea cu ai semnal acolo? cartela e activa?
   Incearca sa il scoti cartela sa o introduci din nou, sa pui sticku sa il scoti de cateva ori poate isi da drumu. La mine asa facea pe windows nu il recunostea din prima, dupa ce il bagam/scoteam de cateva ori imi recunostea SIM-ul si puteam sa introduc pinul.
   Din error log se pare ca e o problema cu sim-ul ca nu se inregistreaza in retea.

  • Multumesc mult pentru ajutor! Incercasem sa scot cartela, sa o pun la loc, nimic nu mergea. Pana la urma, am ajuns la concluzia ca era din cauza SIM-ului (se demagnetizase, probabil). Am fost ieri la service si l-am schimbat, acum nu mai am probleme.

   Foarte util articolul, mai ales pentru incepatorii in ale Mac OS-ului 😀 Thanks again & keep up the good work (imi place si AppZapper, chiar cautam asa ceva)!

  • Ma bucur ca ai rezolvat si ca acum functioneaza. Cred ca si cartela mea a inceput sa se magnetizeze, dar mai tine inca 😀
   Cred ca si eu sunt incepator in ale OS X-ului, doar la sfarsitul lunii februarie am pus mana pe al meu Macbook.
   Isi face treaba foarte bine si iti recomand si Alfred in locul lui Spotlight. e bestial 🙂

 • […] timp ce bine ar fi fost un stick 4G Digi cu care să mă conectez pe MacBook și să uit că nu am net în router, dar după cum știți visele nu durează mult, ci te trezești atunci când nu […]

 • […] pe sfârșitul lui ianuarie. Bun, dar eu nu mai am router acasă și nici internet decât pe mobil? Am stick-ul de la RDS dar asta înseamnă că MacBook-ul trebuie să stea aprins tot timpul ca să pot face share la […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu