Alfred

Astazi va prezint un inlocuitor pentru „spotlight” utilitarul care va permite sa cautati tot ceea ce aveti voi pe mac inclusiv, aplicatii, documente, imagini, contacte, pe net si multe multe altele. L-am descoperit si eu astazi, desi pe boio.ro este de mult timp, insa facand trecerea la OS X recent am inceput sa aflu ce aplicatii iti fac viata mai usoara pe mac.

Partea frumoasa a acestei aplicatii este ca se poate folosi in locul lui spotlight search si puteti sa o accesati de oriunde folosind shortcode-ul ales sau „cmd+space”

Merita din plin instalarea lui. In preferinte aveti foarte multe optiuni.

Screen Shot 2013-03-17 at 16.14.02

 

Asa ca luati loc pe scaun pentru ca aveti de cititi si selectat si de umblat prin optiuni. Cu siguranta dupa ce il configurati asa cum trebuie si cum va vine voua mai bine o sa aveti o treaba usoara de facut „cmd+space” pentru orice fara sa mai dati 1000 de clickuri.

Screen Shot 2013-03-17 at 16.18.18

Recunosc ca nici eu nu am reusit sa parcurg toate check boxurile dar, ce ma interesat am bifat. Dupa ce va mai trece un pic de timp si de utilizare voi mai face si alte modificari. Pentru a putea introduce si iTunes, Contacts, System sau Terminal trebuie sa cumparati PowerPack care costa in jur de 15 lire.

Aici intervine si sectiunea de WorkFlow, o sectiune in care iti poti „compune” propriile actiuni. Adica pentru un restart, sau showhidden files, nu e nevoie decat sa scrieti comanda in Alfred. Ca sa puteti face aceste lucruri trebuie sa cumparati pachetul „Powerpack”

Screen Shot 2013-03-17 at 18.35.19

Voi ce folositi pentru search? Ati ramas la spotlight sau ati incercat altceva?

Va recomand Alfred.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu